Rescats
Societat 29/01/2024

Rescaten dos excursionistes a Palma i Pollença durant el cap de setmana

La Guàrdia Civil recomana no sobreestimar les possibilitats i adequar el nivell tècnic quan sortim a la muntanya

ARA Balears
1 min
Rescat de la Guàrdia Civil

PalmaLa Guàrdia Civil ha rescatat durant aquest cap de setmana dues persones accidentades mentre practicaven senderisme a Pollença i Palma. El primer rescat es va fer dissabte al Cavall Bernat, que pertany al terme municipal de Pollença, on una dona havia sofert una caiguda i s'havia fracturat una costella. Un equip de rescat es va dirigir al lloc en helicòpter i mitjançant un cicle de grua va extreure'n la dona i la va traslladar a Son Espases, on va ser transferida als serveis mèdics.

El segon rescat es va fer diumenge al migdia. Un home que practicava senderisme pel coll de la Creu, a Palma, es va lesionar un turmell i no va poder continuar amb l'activitat.

A causa de les condicions abruptes del terreny on es trobava, es va fer necessari l'ús de l'helicòpter, que es va dirigir al lloc. Una vegada allà, l'accidentat va ser elevat a bord i traslladat a Son Espases. En tots dos rescats, a més del Servei Aeri i de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil, hi van participar els Bombers des de terra, que van facilitar la labor del GREIM.

Amb tot, la Guàrdia Civil recomana, a l'hora de sortir a la muntanya, no sobreestimar les possibilitats, planificar la sortida i adequar el nivell tècnic de cada persona a l'activitat. La falta d'atenció i de nivell tècnic solen ser les causes que originen la majoria d'accidents en el medi muntanyenc, explica el cos.

stats