Societat 16/11/2020

Es reprenen les visites a La Bonanova i a la Llar d'Ancians de Palma sense contacte físic i amb dos metres de distància

Els familiars dels residents rebutgen el protocol que s'ha establert a les dues residències

Ara Balears
1 min
La residència de la Bonanova, a Palma

PalmaDesprés de dos mesos, aquest dilluns es reprenen les visites a La Bonanova i a la Llar d'Ancians de Palma amb un protocol estricte: no hi podrà haver contacte físic, s'haurà de mantenir una distància de dos metres i els visitants hauran de dur mascareta. Segons ha informat IB3 notícies, els familiars dels residents han criticat aquestes mesures i han reclamat que hi hagi "un contacte mínim per cobrir les necessitats emocionals i efectives dels més grans".

A més d'aquestes mesures, només es podran fer 15 visites diàries, una xifra que, segons la presidenta de l'Associació Amics dels Llaços Grisos, Maria Torres, és insuficient perquè al centre hi ha 300 residents. "Això suposa que molts no rebran una visita setmanal".

Precisament, aquest dilluns un grup de familiars de residents d'aquests dos centres es concentrarà a les 11.30 h enfront de la plaça de Cort per reclamar que es modifiqui aquest pla de visites de l'IMAS i demanar la dimissió de la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso; el president de l'IMAS, Javier de Juan, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Aquesta no és la primera vegada que els familiars de residents de La Bonanova critiquen la gestió del centre. A principi del mes de novembre ja varen criticar la gestió de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials durant la pandèmia del covid-19 i "la falta de tacte i empatia envers les persones internes".

stats