Familiars d'usuaris de la Bonanova critiquen l'IMAS per la gestió de la pandèmia i per la "falta d'empatia pels interns"

Asseguren que la institució hauria de demanar disculpes per la mala gestió dels brots 

Familiars dels usuraris interns a la residència de la Bonanova han criticat la gestió que ha fet l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) durant la pandèmia del covid-19 i "la falta de tacte i empatia per les persones internes". Segons han informat diferents mitjans de comunicació, un grup de familiars han retret a través d'una carta "les seves mentides, tergiversació dels fets, informacions contradictòries i el poc interès per les persones internes" que ha mostrat l'IMAS durant la pandèmia.

A la carta també s'han posicionat sobre la dimissió de l'actual directora del centre i han dit que "més que la dimissió de Marisa Palma" (que va decidir deixar el càrrec aquest divendres per motius personals), "hauria estat més satisfactòria la de la directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, i, fins i tot, la del president de l'IMAS, Javier de Juan".

Així mateix, els familiars dels interns han trobat a faltar "que no hagin donat la cara per demanar disculpes per la mala gestió dels brots de coronavirus, tant a la Bonanova com a la residència de la Llar d'ancians, que afecten bastants residents, i per la quinzena de morts".

D'altra banda, han assegurat estar "indignats i molt preocupats" per la salut, física i emocional dels seus familiars, que no han pogut veure des del 24 d'octubre". En aquest sentit, denuncien que l'IMAS no està aplicant la resolució de Salut de "permetre visites, de manera excepcional, als centres amb un o més casos actius, a les persones que pateixen una malaltia crònica avançada i que, per la seva situació, pateixin un deteriorament psicoemocional significatiu que justifiquin el seu acompanyament".

Expliquen que, tot i que els varen dir des del centre que "l'equip mèdic i de psicòlegs seria el qui valoraria quins residents complien aquests criteris", avui dia "no s'ha facilitat cap visita familiar", a part de les que permeten per imminent defunció. Els familiars han reclamat poder veure els seus i estar amb ells, "encara que, per a això, ens hagin de fer una PCR com a tots els residents i treballadors cada setmana".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF