Societat 21/01/2015

La repercussió de 'Ciutat morta' i el cas 4-F, al 'The Guardian'

"Aquesta història s'ha explicat amb el màxim rigor i sempre hem defensat que els fets que exposem són del tot precisos i narren la veritat", explica el codirector del documental, Xavier Artigas, al diari britànic

Ara
1 min
Captura de pantalla de l'article al 'The Guardian'

Barcelona"Diversos partits de l'oposició a Catalunya estan pressionant per reobrir una investigació sobre un enfrontament del 2006 entre la policia i els assistents a una festa". Així arrenca un article publicat aquest dimarts al diari britànic 'The Guardian' i que es fa ressò de la repercussió que ha tingut l'emissió del documental 'Ciutat Morta' a Catalunya. El text, signat per la periodista barcelonina Irene Baqué, repassa el fets del cas 4-F que s'expliquen a 'Ciutat Morta' i afirma: "Dissabte a la nit, després que més de mig milió d'espectadors de tot Catalunya veiessin el documental, les xarxes socials es van encendre i prop de 200 persones es van dirigir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per exigir la reobertura del cas".

Baqué també explica que l'Ajuntament ha enviat una còpia del reportatge a la Fiscalia perquè avaluï si es pot tornar a obrir el cas i que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va assegurar que "la ciutat faria tots els esforços per contribuir a la construcció d'una imatge clara del que va passar aquella nit". Finalment s'inclouen unes declaracions del codirector de 'Ciutat Morta', Xavier Artigas: "Tots tenim una ideologia i això és el que guia aquesta suposada objectivitat. No obstant això, aquesta història s'ha explicat amb el màxim rigor i sempre hem defensat que els fets que exposem són del tot precisos i narren la veritat".

La mateixa periodista barcelonina ja va publicar a finals de l'abril passat un videoreportatge titulat 'Ulls robats', en què es feia ressò del cas Ester Quintana i la polèmica amb l'ús de bales de goma per part dels Mossos.

stats