Societat 15/06/2018

La tintorera se'n va i reobren la platja de l'Arenal d'en Castell

El batle del Mercadal, Francesc Ametller, ha informat que s'ha reobert la platja, en què llueix la bandera blava

Ara Balears
1 min
Reobren platja de l'Arenal den Castell després de l'absència d'una tintorera.

MenorcaLa platja de l'Arenal d'en Castell, al municipi menorquí del Mercadal, s'ha reobert al bany després que el servei de socorrisme no hagi detectat la presència de la tintorera que va arribar ahir a la costa d'aquest arenal.

La presència de la tintorera, detectada a les 13.30 hores de dijous, va motivar el tancament de la platja com a mesura preventiva de seguretat.

El batle del Mercadal, Francesc Ametller, ha informat que ja s'ha obert la platja, en què llueix la bandera blava. Cal recordar que l'alarma per la presència de l'esqual va saltar quan el servei de socorrisme va detectar una tintorera de 2,5 metres de longitud.

Molts de banyistes varen aprofitar per prendre instantànies i filmar vídeos que no varen trigar a difondre's per les xarxes socials.

La platja es va tancar per precaució i així ha continuat tota la nit. Les característiques de l'Arenal d'en Castell van provocar que l'esqual no pogués sortir amb facilitat.

A primera hora del matí d'ahir, el mateix exemplar es va deixar veure en zones properes com a cala Pudent i Son Parc.

No és la primera vegada que una platja a Menorca ha de tancar per tintoreres a les seves aigües. Precisament, la platja de Cavalleria, també al Mercadal, ha viscut els darrers anys episodis similars i s'hagué de tancar al bany durant unes hores l'agost de 2015.

Hi ha tintoreres per tot el litoral però són especialment visibles a la costa nord i a la badia de Fornells. Un estudi dels centres oceanogràfics de les Illes Balears, Múrcia i Màlaga, de l'Institut Espanyol d'Oceanografia i de la UIB, destaca que les aigües de Menorca són un espai propici per a l'aparellament i la cria d'aquests animals.

stats