Societat 28/11/2020

Els parcs infantils i les àrees recreatives de l'Ibanat tornen a obrir aquest dissabte

L'ús de les infraestructures de Medi Ambient està permès en els nivells 0, 1, 2 i 3, establerts pel Govern i publicats aquest dissabte al BOIB

Ara Balears
2 min
La Conselleria recorda que l'ús del foc està permès

PalmaEls parcs infantils de les Illes i les 47 àrees recreatives que gestiona l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) tornen a obrir aquest dissabte, arran de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) del nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi del covid-19. A més, la reobertura d'aquests espais coincidirà amb la dels locals privats d'oci infantil i amb el permís per a la instal·lació d'atraccions de fira, que s'havien anunciat els darrers dies, sempre complint amb les limitacions i mesures de seguretat establertes.

Per una banda, l'horari d'obertura dels parcs infantils serà entre les 7.00 i les 21.00 hores. La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, va assegurar aquesta setmana que l'objectiu d'aquesta mesura és "potenciar les activitats que fins ara es feien a interiors" perquè "s'ha de prioritzar l'ús d'espais a l'aire lliure per fer-hi activitats i les administracions han de dur a terme les actuacions necessàries per promocionar i facilitar l'ús dels espais a l'aire lliure per part de la ciutadania".

Per altra banda, la Conselleria de Medi Ambient ha informat que el nou pla del Govern estableix que la situació sanitària prevista per als nivells 0,1, 2 i 3 permet que aquestes infraestructures estiguin obertes per l'ús públic. En el nivell 4, però, han d'estar tancades. L'ús de les àrees recreatives s'haurà de fer seguint unes normes, com ara no ocupar les taules amb grups de més persones de les que estiguin permeses per al nivell d'alerta sanitària en què es trobi la unitat territorial on s'ubica l'àrea recreativa. Cal tenir en compte que les persones que utilitzin les taules seran les encarregades de rentar-les després del seu ús. A més, no estarà permès l'ús d'aquells elements que no permetin respectar la distància de seguretat entre persones no convivents.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat a la ciutadania "prudència" a l'hora d'anar a les àrees recreatives i ha recordat que n'hi ha 47 arreu de l'Arxipèlag. "És important gaudir del medi natural amb seny, tenir present que hi ha moltes zones a la disposició de la ciutadania, no només les més conegudes", hi ha insistit. El conseller ha apuntat també que hi ha un mapa en línia on es poden consultar les diverses àrees recreatives per illes.

Ús del foc permès

Quant a l'ús de foc, la Conselleria recorda que està permès, però que s'ha de fer a les torradores habilitades. Igualment, les taules habilitades per menjar-hi no es poden reservar i s'ha de tenir en compte que aquelles destinades a persones amb mobilitat reduïda només es podran ocupar si no hi ha gent que les necessiti.

Mir ha volgut agrair a la ciutadania la seva cura envers el medi ambient durant les darreres setmanes, en què s'ha detectat un increment notable d'afluència als espais naturals, especialment al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, i ha incidit en la necessitat d'evitar les actituds incíviques per conservar els espais comuns. "Gestionar bé els residus, no deixar-los a les àrees recreatives, pot semblar un gest petit, però imprescindible per garantir que els nostres espais naturals continuen en bon estat", ha assenyalat.

stats