Societat 07/03/2023

El relator especial de Nacions Unides per a la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició visita Mallorca

Fabián Salvioli serà a l'illa els dies 9, 10, 11 i 12 de març per conèixer la feina que està fent el Govern en matèria de Memòria Democràtica

ARA Balears
1 min
Aquesta excavació a Son Coletes forma part del IV Pla de Fosses del Govern.

PalmaEl relator especial de Nacions Unides per a la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició, l'argentí Fabián Salvioli, visitarà Mallorca aquesta setmana per conèixer de primera mà la feina que està fent el Govern en matèria de memòria democràtica.

Salvioli serà a Mallorca des d'aquest dijous i fins diumenge, quatre dies durant els quals es reunirà amb els representants del Govern, però també amb la societat civil i amb familiars de les víctimes directes. El relator participarà, entre altres activitats, en una jornada sobre memòria democràtica organitzada per la Direcció General a la seu de la Conselleria aquest divendres a les 16 h.

A més, tindrà la possibilitat de conèixer l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del cop d'estat, la Guerra Civil i la repressió franquista de les Illes Balears i d'entrevistar-se amb alguns dels familiars directes de les víctimes, i el seu testimoniatge serà documentat per al futur Fons Documental de la Memòria.

Així mateix, es reunirà amb representants de les Comissions de Fosses i Memòria Democràtica del Govern i del moviment memorialista -Associació Memòria de Mallorca i Amnistia Internacional-, amb representants de la UIB i amb la psicòloga del Govern, Anna Miñarro.

Salvioli també participarà en l'acte d'homenatge i lliurament de restes de quatre víctimes als seus familiars que se celebrarà dissabte a les 12 h davant del Mur de la Memòria del cementeri de Palma. També visitarà el cementiri de Son Coletes, a Manacor, on el Govern està duent a terme una tercera fase d'excavacions i exhumacions en el marc del Quart Pla de Fosses i Memòria Democràtica.

stats