Societat 26/06/2020

El TSJIB admet el recurs d'UGT contra Educació per no negociar el retorn a les aules a la fase 3

El sindicat considera que vulnera els drets dels treballadors perquè no va ser una mesura negociada

Ara Balears
1 min
Una de les tutories presencials que els centres han fet durant la fase 3. / ISMAEL VELÀZQUEZ

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha admès a tràmit el recurs d'UGT contra l'ordre de la Conselleria d'Educació de tornar a les aules de manera presencial a la fase 3 de la desescalada, que el sindicat considera una vulneració dels drets dels treballadors perquè no va ser negociada, segons ha informat l'agència Efe.

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal autonòmic ha tramitat el recurs per vulneració del dret a la negociació col·lectiva interposat per la Federació d'Empleats Públics del sindicat. El TSJIB ha requerit a Educació l'expedient relatiu a l'ordre del 4 de juny que regulava l'activitat dels centres a la fase 3, que, segons el parer d'UGT, es va imposar sense negociar amb els representants dels treballadors.

"Des d'UGT defensam el treball presencial dels docents als centres i volem fer feina per garantir que la tornada a les escoles es faci amb plenes garanties de salut per als alumnes, els pares i el personal docent i no docent", destaca el sindicat.

stats