Societat 18/05/2021

Rebuig unànime de les institucions i les entitats al crim masclista de sa Pobla

ARA Balears
2 min
Minut de silenci en el Parlament.

PalmaL'assassinat masclista de sa Pobla, en el qual han mort una dona de 28 anys que estava embarassada i el seu fill de set anys, ha commogut la societat i ha provocat el rebuig unànime per part de les institucions i les entitats de les Illes. Les reaccions varen començar aquest mateix dilluns: després de conèixer la notícia, el Govern balear ja va condemnar els fets i va anunciar que es personarà com a acusació particular al cas.

Per la seva part, la presidenta del Govern, Francina Armengol, també va reaccionar a través de les xarxes socials i va assegurar que tenia "ràbia, tristor i el cor trencat per l'assassinat masclista a sa Pobla". La presidenta, també va reivindicar que "no ho podem permetre, ningú pot ser indiferent davant això. Junts, juntes, hem d'acabar ja amb aquesta barbàrie. Una abraçada a la seva família i amistats".

A més, aquest dimarts el Parlament ha guardat un minut de silenci abans de començar amb la sessió plenària per mostrar la seva condemna pels fets i traslladar les seves condolences als familiars i amics de les víctimes. A les 12 h l'Ajuntament de sa Pobla també n'ha convocat un davant el consistori per condemnar els fets i que no quedin en l'oblit les dues víctimes mortals. La delegada del govern espanyol, Aina Calvo, hi serà present.

Per la seva part, el Moviment Feminista de Mallorca ha convocat, a través de les xarxes, una concentració a les 19 h a plaça d'Espanya de Palma sota el lema "Ens volem vives!". El Lobby de Dones ha expressat, a través d'un comunicat, "l'horror i el rebuig" pel crim, i han remarcat que "és igual la nacionalitat, la cultura o la religió, ja que el patró és comú: un masclista autoritari, destructor i sense futur". A més, des de l'entitat han demanat que s'investigui si "s'ha produït algun error en la detecció de risc i la protecció de la dona i el seu fill". "Aquestes morts són un drama i un fracàs de la societat", han conclòs.

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) també ha expressat la seva "rotunda condemna" i ha reiterat el seu rebuig davant qualsevol manifestació de violència psicològica, física o sexual exercida contra la dona. Des del COPIB han apel·lat al compromís de les administracions públiques i a la sensibilitat ciutadana per continuar treballant de forma conjunta per les dones que pateixen violència masclista.

stats