Estrella Michelin
Societat 29/11/2023

Quatre restaurants de les Balears, reconeguts amb l'Estrella Michelin 2024

Sa Clastra, Andreu Genestra, Unic i Omakase són els guardonats de la guia

ARA Balears
1 min
Guardons Guia Michelin

PalmaLa guia Michelin 2024 ha reconegut quatre restaurants de les Balears amb una Estrella Michelin. En concret, ha guardonat Andreu Genestra, de Llucmajor; Sa Clastra, del Capdellà; Omakase by Walt, d'Eivissa, i Unic, de Sant Josep de sa Talaia. Així s'ha anunciat a la gala de la guia 2024, aquest dimarts en el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), que gestiona Fira de Barcelona.

A Mallorca una de les estrelles ha anat al restaurant Andreu Genestra, del xef Andreu Genestra, qui cuina l'entorn de Mallorca sense complexos, des de la creativitat i defensant sempre la sostenibilitat. Igualment, el xef Jordi Cantó ha estat reconegut amb el seu restaurant Sa Clastra, en el qual es proposa, dins del Castell Son Claret, una reinterpretació actualitzada de la cuina mallorquina, plena de matisos i records d'infància.

A Eivissa, el xef Walter Sidoravicius s'ha emduit el reconeixement pel restaurant Omakase by Walt, en el qual el xef sorprèn amb un menú Omakase que enalteix la tradició culinària nipona. Finalment, s'ha reconegut amb una Estrella Michelin al restaurant Unic de Sant Josep de sa Talaia, del xef David Grussaute, que descobreix l'essència culinària d'Eivissa amb els millors productes locals de proximitat.

Quatre estrelles verdes sostenibles

El restaurant Andreu Genestra també ha guanyat una Estrella Verda per la gastronomia sostenible. Així mateix, també ha rebut aquest reconeixement el restaurant Ca na Toneta de Caimari, de la xef Maria Solivellas. Es Tragón a Eivissa, del xef Álvaro Sanz, i Béns d'Avall, de Benet Vicenç, a Sóller, han estat uns altres dels restaurants de les Illes que han obtingut una Estrella Verda.

stats