Habitatge
Societat 21/02/2024

Quatre barriades de les Balears, entre les 20 més cares de l'Estat per comprar un habitatge

Cas Català - Illetes, Marina Botafoc - Platja de Talamanca i Sant Nicolau són algunes de les barriades més cares

ARA Balears
2 min
Habitatges de Palma.

PalmaLa barriada de Jesús, situada al municipi de Santa Eulària des Riu; Cas Català - Illetes, a Calvià; Marina Botafoc - Platja de Talamanca, a Eivissa, i Sant Nicolau, a Palma, se situen entre les 20 barriades més cares per comprar un habitatge a l'estat espanyol, segons Fotocasa. Així es desprèn de les dades de l'anàlisi de les barriades feta pel portal immobiliari, que constata que aquestes quatre zones de les Illes superen els 7.000 euros per metre quadrat (euros/m²).

Segons ha informat Fotocasa aquest dimecres en una nota de premsa, el barri de Jesús assoleix un preu de 7.515 euros/m²; Cas Català - Illetes, de 7.376 euros/m²; Marina Botafoc - Platja de Talamanca, de 7.251 euros/m², i Sant Nicolau, de 7.022 euros/m². Així mateix, Palma es posiciona com un dels municipis més cars de les Balears i té diverses barriades que superen els 6.000 euros/m². És el cas de Son Espanyolet, la Bonanova i Sant Agustí, on el metre quadrat puja fins a 6.303 euros/m², 6.250 euros/m² i 6.158 euros/m², respectivament.

En el mateix municipi, el portal ha destacat els increments interanuals registrats a Son Armadams (5.661 euros/m²), amb un creixement d'un 17,5 per cent, Plaça de Toros (3.423 euros/m²), amb un augment d'un 27,7 per cent, i el Rafal Vell (2.982 euros/m²), amb una pujada d'un 18,2 per cent. D'altra banda, en el municipi de Sant Josep de sa Talaia, el barri Sant Agustí - Cala de Bou assoleix els 4.967 euros/m², que és el més car, i, a Sant Antoni de Portmany, el barri de Sant Antoni de Portmany arriba als 4.544 euros/m². A Alcúdia i Pollença els barris més cars, que són Port d'Alcúdia - Platja d'Alcúdia i Port de Pollença, respectivament, assoleixen gairebé els 4.000 euros/m². D'altra banda, a Menorca s'ha registrat un creixement al barri de Ciutadella, on s'arriba als 2.858 euros/m², amb una pujada d'un 26,1 per cent.

Les barriades més cares de l'Estat

A escala estatal, Madrid es posiciona com una de les ciutats més cares d'Espanya per comprar un habitatge. Els barris de la Castellana i de Recoletos assoleixen un preu de 10.397 euros/m² i 10.141 euros/m², respectivament, i se situen com els dos barris amb el preu més elevat per metre quadrat del país.

stats