Societat 26/06/2018

Qualitat i quantitat per a l’albercoc a Porreres

Enguany es preveu recollir-ne unes 150 tones

Blanca Garau
1 min
Qualitat i quantitat per l’albercoc a Porreres

PalmaL'albercoc porrerenc ja s'exportava sec cap a Europa fins a la segona meitat del segle XX, però els preus baixos i diverses plagues dels vegetals en minvaren molt la superfície sembrada. Però a Porreres, sobretot gràcies a la Cooperativa, s'ha mantingut. Avui la superfície cultivada d'albercoquers a Porreres és de devers 50 hectàrees, la meitat de socis de la Cooperativa. I estimen recollir-ne unes 150 tones.

Els diferents moments de maduració de l'albercoc permeten escalonar-ne la producció i mantenir-ne la presència en el mercat. Destaquen, entre d'altres, el roig, el primerenc, modesto, el roig de carlet, canino, galta roja valencià, murtó i galta vermella.

En una visita a la finca s'Olivar de Porreres, que participa de la Cooperativa, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel president de la Cooperativa de Porreres, Toni Martorell; Mateu Ginard, director general d'Agricultura i Pesca; Xisca Mora, batlessa de Porreres, i l'amo de s'Olivar, ha volgut destacar la feina de la Cooperativa i ha dit que conjuga la tradició del passat amb la modernitat actual, "apostant per donar un valor afegit amb un producte tan nostre com és l'albercoc. Realment són ells els qui han dinamitzat i han apostat pel futur d'aquest producte".

stats