Societat 22/09/2020

Els punts covid exprés de Son Dureta i el Palau de Congressos obriran una unitat pediàtrica sense cita prèvia

Actualment, ambdós espais tenen un total de sis instal·lacions –quatre i dues– per fer proves diagnòstiques de coronavirus amb capacitat per a fins a 1.350 PCR diàries

A. T.
2 min
Els punts covid exprés de Son Dureta i el Palau de Congressos obriran una unitat pediàtrica sense cita prèvia

PalmaEl director general de Salut Pública, Juli Fuster, ha anunciat aquest dimarts que els punt covid exprés ubicats a l'antic hospital Son Dureta i al Palau de Congressos disposaran, cada un, d'una unitat d'atenció pediàtrica sense cita prèvia a partir, previsiblement, de la setmana vinent. La intenció és que els pares "hi puguin accedir directament amb un nin amb febre, per exemple", ha explicat Fuster amb motiu de la seva visita a les instal·lacions de Son Dureta.

A hores d'ara, hi ha quatre unitats de proves PCR a Son Dureta i dues al Palau de Congressos, amb una capacitat de 900 i 450 proves diàries, respectivament. En el cas del Palau de Congressos, ha puntualitzat Fuster, existeix la possibilitat d'obrir dues línies més i ampliar-la fins a quatre.

A cada una d'aquestes unitats hi ha "un tècnic de laboratori, que és qui pren la mostra; un auxiliar d'infermeria, que en fa el seguiment, i una infermera, que el supervisa", ha explicat el membre de la Conselleria. A més, "hi ha personal d'admissió i administratiu que s'encarrega de fer els registres", ha afegit.

Objectiu: alliberar els centres de salut

Cal recordar que totes les persones que accedeixen a aquestes PCR ho fan a través de cita prèvia per mitjà de dos procediments: o bé perquè han estat citats pels serveis de Salut per haver estat en contacte estret amb un cas positiu o bé perquè tenen una indicació d'un facultatiu de la Conselleria. El servei està destinat a les persones que viuen a Palma o "les rodalies", segons Fuster, com ara els nuclis de Llucmajor o Marratxí.

Amb aquestes unitats covid exprés es pretén "descongestionar al màxim els centres de salut", ha afirmat el directiu. "Volem que cada persona pugui accedir al seu metge de capçalera o la seva infermera de capçalera com abans millor, i això requereix treure aquestes activitats dels centres de salut", ha declarat.

stats