Societat 16/12/2019

Protesta a favor de les pensions dignes davant el Parlament

Els manifestats han demanat a la Cambra de les Illes que insti el govern espanyol a incrementar les prestacions segons l'IPC real

Ara Balears
2 min
Un moment de la protesta davant el Parlament

PalmaUna cinquantena de manifestants han protagonitzat aquest dilluns una protesta davant el Parlament de les Illes Balears per sol·licitar el manteniment d'un sistema de pensions dignes. La protesta, impulsada per algunes formacions sindicals, com UGT, CCOO o USO, ha servit per demanar a la Cambra balear que insti el govern de l'Estat a actualitzar amb l'IPC real les prestacions que reben els jubilats.

També han demanat que es prenguin mesures per combatre les amenaces que fan perillar el sistema de pensions i per garantir l'estabilitat de les prestacions. Sota el lema 'Pensions dignes ja', els manifestants han donat a conèixer les reivindicacions impulsades per la coordinadora de Mallorca en Defensa del Sistema Públic de Pensions i de la Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca.

El moviment estatal en favor d'unes pensions dignes havien convocat protestes davant els parlaments autonòmics de tot l'Estat per posar al capdavant de les agendes polítiques la garantia, la continuïtat i la solvència del sistema de pensions, per tal de garantir el benestar d'una part de la població que consideren més vulnerable.

Reunió amb els partits

El portaveu de la Coordinadora de Mallorca en defensa del sistema públic de pensions, Ciriaco García, ha explicat a l'ARA Balears que la reunió que han mantingut amb els partits polítics amb representació al Parlament ha anat bé. "Tots han entès les nostres reivindicacions i han dit que instaran l'Estat a aplicar la pujada de l'IPC com defensam", ha comentat García, i ha afegit que dia 9 de gener es tornaran a reunir perquè tots els grups expliquin què pensen.

stats