Societat 24/11/2023

Prohens reivindica l'"orgull" que les Balears siguin una comunitat turística i assegura que "s'ha acabat de criminalitzar el sector"

La presidenta ha assistit aquest divendres a l'acte de clausura i a l'entrega de distincions del Congrés d'Hotelers Espanyols a Palma

ARA Balears
2 min
Marga Prohens ha assistit aquest divendres a la clausura del Congrés d'Hotelers Espanyols a Mallorca

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha reivindicat aquest divendres, a la clausura del Congrés d'Hotelers Espanyols a Palma, l'"orgull" que les Balears siguin una comunitat turística i ha assegurat que "s'ha acabat de criminalitzar el sector". Segons ha informat l'Executiu en una nota de premsa, la presidenta ha assistit a l'acte de clausura i a l'entrega de distincions del Congrés, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Palma, on ha estat rebuda per la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera.

Prohens ha estat l'encarregada de tancar l'acte amb un discurs en què ha agraït a la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics haver escollit les Balears per dur a terme aquest congrés, ja que les Illes "són bressol de grans hotelers, referents del sector dins i fora d'Espanya". En aquest sentit, ha valorat que l'Arxipèlag compta amb un sector hoteler "modern i avantguardista". "A les Balears va començar tot per Espanya i per a la resta del món, i aquí, torna a començar tot, la transformació, l'aposta pel futur, pel sistema turístic circular, per la qualitat, per anar de més a millor".

D'altra banda, Prohens ha remarcat que els empresaris balears "es preocupen pel benestar, la qualitat de vida i de la feina dels seus empleats" i que "aquells pocs que fan les coses malament només perjudiquen la immensa majoria que són exemplars", per això, ha apuntat "no pot valer generalitzar".

"Amb aquest Govern s'ha acabat de criminalitzar els empresaris i les empreses des de les administracions públiques, vendre els empresaris com una caricatura. S'ha acabat perquè és fals, la realitat és que tenim un sector hoteler compromès amb els reptes de la societat, que fa temps que va una passa per endavant de les administracions, compromès amb un model sostenible econòmic, social i mediambientalment", ha assegurat la presidenta. Això no obstant, Prohens també ha apuntat que l'èxit de la indústria hotelera "s'ha de gestionar" perquè també "té les seves externalitats negatives", les quals "s'han de minimitzar, perquè no repercuteixin ni a l'entorn ni en el benestar del resident".

Així mateix, Prohens ha anunciat l'obertura de dues noves convocatòries de 60 milions d'euros per consells insulars i municipis per a la modernització de zones turístiques, "esperant que els fons Next Generation siguin per aquesta generació i no per a la pròxima". A més, ha recordat que s'està fent feina en un nou decret de turisme responsable "que no criminalitzi ni zones ni establiments, sinó que actuï i posi el focus en els incívics". "També estem treballant en una futura llei turística, que doni resposta al sector, des de la regulació i els incentius, i que aparqui els perillosos plans de decreixement", ha conclòs.

stats