Societat 03/01/2024

Progreso en Verde denuncia que Palma serà l'únic municipi amb galeres

La formació planteja noves mobilitzacions contra "l'explotació dels cavalls" per part de Cort

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaProgreso en Verde ha denunciat que Palma sigui l'únic municipi de Mallorca amb galeres. En aquest sentit, han anunciat que convocaran noves mobilitzacions per evidenciar que l'Ajuntament de Palma "permet l'explotació dels cavalls de les galeres". Segons ha recollit Europa Press, la formació ha assenyalat que Palma serà l'única localitat que perpetuarà aquest maltractament després que Alcúdia i Muro, enguany, i Sant Llorenç des Cardassar, en un període de vuit anys, posin punt final al "sofriment d'aquests animals després d'anys de lluita i mobilitzacions".

El president del partit, Guillermo Amengual, ha agraït la voluntat dels ajuntaments d'aquests municipis de "passar a una alternativa que no impliqui maltractament animal". En el cas d'Alcúdia, ha decidit apostar per les galeres elèctriques; Muro, pels coneguts 'Tuk-Tuk', i Sant Llorenç posarà fi a aquest servei en els anys vinents per ordenança municipal. D'aquesta manera, Amengual ha carregat contra la decisió del PP i Vox, a Palma, de continuar amb aquesta pràctica i "donar tracte de favor als conductors de les galeres".

En aquest sentit, ha criticat que Cort decidís "rebutjar 250.000 euros dels darrers pressuposts generals de l'Estat i impedís així que alguns dels conductors que volguessin passar a galeres elèctriques, poguessin fer-ho". A més, ha criticat que des de l'equip de govern municipal, "tampoc responen als escrits presentats pel partit", tot i els requisits del Defensor del Poble.

stats