Benestar animal
Societat 29/08/2023

Cort immobilitza una segona galera per no complir amb la normativa de benestar animal

Es tracta de la segona que s'ha paralitzat en una setmana

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha ordenat immobilitzar una segona galera en només una setmana de diferència, concretament, dia 25 d'agost. Aquesta segona decisió s'ha pres arran de les deficiències detectades que afecten la seguretat del transport i la salut de l'animal. De la mateixa manera que amb la primera immobilització, aquesta segona tampoc no podrà reprendre l'activitat fins que els veterinaris constatin que es compleix amb la normativa pel que fa al benestar del cavall.

De fet, el manescal havia citat el propietari de la llicència el 22 d'agost, però no va comparèixer. Cort considerà que el propietari podria haver incorregut en deficiències que afectarien greument tant el transport, el benestar de l'animal, les condicions higièniques com la imatge del servei, i es prengué la decisió de paralitzar-la. Aquesta mesura implica el dipòsit immediat dels immobilitzats a l'estable o al garatge propi del titular i hi quedarà mentre no es reparin les deficiències.

Davant aquesta situació, Mobilitat ha ordenat immobilitzar aquesta segona galera advertint el propietari que no podrà prestar servei fins que sigui sol·licitada i practicada l'oportuna revisió extraordinària municipal. L'Ajuntament de Palma ha matisat que el fet que s'hagin immobilitzat aquestes dues galeres no significa per això que es donin incompliments generalitzats, ja que la majoria compleixen amb la normativa i la cura dels animals.

stats