Societat 18/06/2019

Els principals ports de les Balears controlaran la qualitat de l'aire

L'Autoritat Portuària instal·larà sensors ambientals i acústics a Alcúdia, Palma, Eivissa, la Savina i Maó

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de creuers atracats al port de Palma

PalmaL'Autoritat Portuària de les Balears (APB) instal·larà 25 sensors ambientals i acústics als principals ports de les Illes –Alcúdia, Palma, Maó, Eivissa i la Savina– amb l'objectiu de controlar la qualitat de l'aire i enviant dades en temps real, segons han explicat en un comunicat. Fins ara només la capital balear tenia aquests controls, que s'estendran a la resta dels ports. A més, es col·locaran vuit equips nous que substituiran els que hi ha actualment a Ciutat. Concretament, se n'instal·laran sis a Eivissa, quatre a Maó, quatre a Alcúdia i tres a Formentera.

El pressupost d'adjudicació a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Kunak-Labaqua és de 443.589 euros i té un termini d'execució del projecte de dos anys. Les dades seran registrades i incorporades de manera immediata a una plataforma software a disposició de l'Autoritat Portuària que es podran consultar públicament a la seva pàgina web. Les estacions incorporaran unes alarmes per a cada paràmetre mesurat que s'activaran quan se superin els límits màxims per excés de contaminació ambiental o per renou.

Convé tenir present que els ecologistes i diverses entitats veïnals de Palma han qüestionat l'eficiència i la ubicació dels sensors ambientals que actualment hi ha instal·lats al port, demanant que l'APB controli diàriament i doni a conèixer públicament els impactes ambientals dels creuers sobre el consum d'aigua, l'energia i la contaminació que produeixen tant en l'aire com a la mar.

stats