Primer dia sense cap nou contagi de coronavirus a les Illes des que l'OMS va declarar la pandèmia

Tot i això, a Menorca es va detectar un nou positiu aquest diumenge passades les 21 h

Per primera vegada des del 8 de març, no s'ha detectat cap nou contagi de coronavirus a les Illes Balears en 24 hores, segons revelen les dades d'aquest diumenge publicades pel Ministeri de Sanitat. Malgrat això, cal tenir en compte que les xifres diàries inclouen els positius registrats fins a les 21 h i que a Menorca ja s'ha conegut un nou cas fora d'aquest termini, que entrarà a les dades de dimarts.

Durant la jornada del diumenge, tampoc va morir cap persona a l'Arxipèlag amb covid-19, fet que es produeix per segon dia consecutiu. Així, la xifra de morts es manté en 197 i la de contagis, en 1.908. D'altra banda, el Ministeri ha anunciat que el nombre de persones que varen rebre l'alta aquest diumenge va ser de 10, de manera que el total de curades ascendeix a 1.294.

Estabilitat als hospitals

A les Balears hi ha actualment 417 casos positius actius de coronavirus i ja s'han fet 45.646 proves de laboratori per detectar la malaltia. D'aquestes, 40.397 han estat PCR i 5.249, tests d'anticossos, segons les dades de la Conselleria de Salut.

L’aïllament permet a les Balears superar abans la crisi sanitària

La situació als hospitals de les Illes es manté estable. A Mallorca hi ha 262 persones ingressades, 42 de les quals estan en unitats de cures intensives (UCI). Les 324 restants reben atenció per part de les unitats específiques de coronavirus.

Per altra banda, a Menorca encara hi ha 8 persones hospitalitzades, 5 de les quals a l'UCI. A més, les Unitats Voltants d'Atenció alCovid-19 (UVAC) estan fent seguiment de 2 persones. A Eivissa hi ha a hores d'ara 26 persones hospitalitzades, 6 de les quals es troben a l'UCI. Al conjunt de les Pitiüses, 7 persones estan rebent atenció per part de les UVAC.

Sense nous positius a les residències

Pel que fa al personal sanitari, a les Illes s'han detectat 336 casos positius de coronavirus entre els professionals, xifra que suposa el 17% del total de casos. D'aquestes persones, encara 102 són positius actius, la qual cosa representa menys de l'1% dels 16.000 sanitaris de les Balears. Així mateix, 184 estan en vigilància activa.

A les residències de gent gran tampoc no se n'ha notificat cap cas positiu nou aquest diumenge, ni entre usuaris ni entre els treballadors. La situació continua igual que dissabte: hi ha 144 residents amb contagi actiu per coronavirus, mentre que 108 han superat la malaltia i 82 han mort. Tampoc no han arribat novetats des de les residències per a persones amb discapacitat, on ja han superat el virus 17 dels 20 treballadors infectats i 35 dels 36 usuaris contagiats.

Al conjunt de l'Estat, els morts per coronavirus continuen per sota de les 200 víctimes diàries i aquest dilluns s'ha registrat la mateixa xifra que ahir: 164. Una dada que eleva les defuncions fins a 25.428. El nombre de contagis continua a la baixa i aquest dilluns s'han registrat 394 casos nous diagnosticats amb PCR, una dada que eleva el total de casos fins a 218.011. Pel que fa al nombre de curats, ja hi ha 121.343 persones que han rebut l'alta, 2.441 més que ahir.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF