Societat 22/01/2020

El primer centre que visitarà Vox llança un manifest contra "la presència del feixisme a les aules"

L'IES Can Peu Blanc de sa Pobla es mostra decebut amb la Conselleria d'Educació "per permetre aquest tipus d'actes"

Ara Balears
2 min
Una aula buida a l'IES Cap de Llevant a causa de la vaga / D. ARQUIMBAU

PalmaL'assemblea de l'IES Can Peu Blanc de sa Pobla –el primer centre de les Balears que visitarà Vox del total de 52 que té previstos– ha difós aquest dimecres un manifest per mostrar el seu rebuig cap a aquesta mesura posada en marxa pel partit d'extrema dreta. La visita serà aquest divendres, davant la qual es mostren "indignats" per "la presència del feixisme dins les aules" i per "la fiscalització que es vol exercir".

A més, asseguren que estan "decebuts" amb la Conselleria d'Educació per "permetre aquest tipus d'actes que en cap cas van encaminats cap a la millora educativa, sinó que posen en dubte la professionalitat i dedicació" dels treballadors dels centres.

"Aquestes visites cerquen generar crispació i enfrontament entre la comunitat educativa, intimidar per enèsima vegada el col·lectiu docent i intentar invalidar continguts dels diferents projectes educatius del centre", assegura l'assemblea en el seu comunicat. El partit d'extrema dreta, diuen, "afua els seus comissaris polítics contra aspectes que volen fora de les aules, com l'educació afectiva i sexual, la coeducació, la igualtat de gènere, la memòria històrica i (...) l'aprenentatge, respecte i consolidació de la llengua pròpia i també oficial, que no és una altra que la catalana".

Així, denuncien la "ingerència política i la campanya de desprestigi" cap a la feina docent i recorden que "ja existeix un departament d'inspecció educativa per vetllar pel compliment de la normativa i currículums vigents". Segons va informar el conseller d'Educació, Martí March, la setmana passada, la cinquantena de visites es faran en horari no lectiu, sota la supervisió i les condicions de la direcció del centre i en companyia d'algun membre del departament d'inspecció. Ara, Vox amenaça d'anar als tribunals per accedir a les aules mentre les classes estiguin en marxa.

stats