Succés
Societat 23/09/2022

Presó provisional per als tres detinguts per l'agressió al cap de la Policia Local de Porreres

Els acusats defensen que va ser l'agent qui els va agredir primer i que no varen anar a ca seva a venjar-se'n

ARA Balears
3 min
Els jutjats de Manacor. / GUILLEM MAS

PalmaEl Jutjat d'Instrucció número 2 de Manacor ha decretat la presó preventiva per als tres detinguts per l'agressió al cap de la Policia Local de Porreres el cap de setmana passat. En concret, el jutge ha dictat presó provisional comunicada sense fiança per a dos dels acusats, mentre que el tercer ha entrat a la presó, però té una fiança de 3.000 euros.

Els detinguts varen passar a disposició judicial aquest dijous horabaixa i aquesta matinada el jutjat de guàrdia de Manacor els ha decretat la presó provisional. Els tres homes, un major d'edat i dos menors, són acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat i amenaces greus.

Cal recordar que l'incident va tenir lloc en una festa de la Unió Esportiva Porreres de futbol amb els seus socis i jugadors, a la qual hi havia infants i famílies. Pel que sembla, un grup de sis joves, alguns d'ells majors d'edat, estaven molestant unes nines, que varen anar a avisar el cap de Policia, que era allà amb la seva dona i la filla fora de servei. L'agent va cridar-los l'atenció i ells li varen respondre amb agressivitat. El varen tirar en terra i el varen agredir amb cops de puny i coces.

Altres participants de la festa varen córrer a ajudar l'agredit i els joves es varen dispersar. Després, el cap de la Policia Local se'n va anar a ca seva amb la família amb cotxe i va trobar el grup de joves esperant-lo davant el seu domicili.

Continuant el relat que va facilitar la batlessa de Porreres, Xisca Mora, mentre els acusats amenaçaven i insultaven el cap de la Policia Local del municipi, varen tirar una pedra grossa al cotxe. La víctima va cridar la Guàrdia Civil i, en veure arribar la patrulla, els agressors se'n varen anar. El cap de la Policia Local té la baixa mèdica, encara que el seu estat no és greu.

Els joves varen aparèixer més tard de nou a la festa, presumptament armats amb pals i pedres. Varen agredir diverses persones que estaven recollint el material. Una jove va acabar amb un dit romput, segons ha explicat la batlessa.

Mora va assegurar que està molt sorpresa i preocupada pel succés i la seva gravetat i ha explicat que aquest atac ha encès les alarmes entre els veïns del municipi. "La gent està sorpresa perquè aquests al·lots no tenien antecedents i ara té por, se sent indefensa i passa pena del que pugui passar a partir d'ara", va remarcar. En aquest sentit, molts veïns s'han queixat que no hi ha suficients policies al poble, però la batlessa va assenyalar que el problema no és culpa de l'Ajuntament: "No hi ha agents disponibles en els borsins".

D'altra banda, un dels joves detinguts per copejar el cap de la Policia de Porreres va donar la seva versió dels fets, la qual apunta que va ser l'agent qui els va agredir primer i que en cap cas no varen anar a ca seva a venjar-se'n. També va afirmar que al poble se senten discriminats, mentre que alguns porrerencs han defensat el contrari: "Diu mentides, a cal municipal hi havia gent i els veïns van sentir molt de renou i corregudes", va dir una veïna. A més, va subratllar que aquests al·lots han nascut al municipi i que mai no se'ls ha discriminat. "Em sap greu que es posin qüestions de racisme pel mig, si el motiu de la brega no va ser aquest; la baralla va començar per l'assetjament a una jove", va destacar Mora.

stats