Successos
Societat 06/10/2022

Presó provisional per a l'home acusat de maltractar el seu bebè de dos mesos a Palma

La mare de la menor ha quedat en llibertat amb càrrecs

ARA Balears
1 min
Una patrulla de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una parella, una dona de 32 anys i un home de 35, per presumptament maltractar la seva filla de dos mesos a Palma. Segons ha informat Europa Press, els agents van comprovar que el bebè havia estat atès en dues ocasions en un altre centre per diversos hematomes superficials. En vista dels fets, van arrestar el pare com a presumpte autor d'un delicte de lesions i maltractaments i la mare com a presumpta autora dels mateixos delictes, en aquest cas per omissió. Els dos detinguts han passat aquest dijous a disposició judicial i s'ha decretat presó provisional per a l'home. La mare de la menor ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els fets van ocórrer aquest dimarts, quan una pediatra de guàrdia d'un hospital de Palma va reclamar la presència dels agents després d'ingressar un bebè amb lesions. Una patrulla policial va dur a terme les primeres gestions, es va entrevistar amb la facultativa i va recaptar informació dels pares. Els agents de la Unitat de Família i Dona i el metge forense es van fer càrrec de la investigació.

Segons han indicat, el bebè presentava diverses fractures òssies, a més de diferents hematomes per tot el cos. El pare va argumentar que les lesions haurien estat provocades involuntàriament mentre dormien. Per distracció, va argumentar que l'haurien pogut aixafar. Respecte dels hematomes, va dir que "podria ser alguna xuclada o alguna carícia més forta del normal".

Els facultatius van comprovar que les lesions s'haurien produït en diferents moments en el temps i que no es correspondrien amb l'argumentat pel pare. Així, alguns hematomes es podrien haver fet amb un objecte, per la qual cosa les lesions correspondrien amb un maltractament continuat.

stats