Societat 31/05/2020

La presidenta del Consell de Formentera demana responsabilitat en l'entrada a la fase 3

Alejandra Ferrer adverteix que "encara no hem sortit d'aquesta pandèmia"

Ara Balears
2 min
Formentera serà el primer territori de les Balears a iniciar la desescalada del confinament

PalmaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha demanat a la població "continuar sent molt responsable" davant l'entrada a la fase 3 de l'illa aquest dilluns, segons ha informat Efe. Ferrer adverteix que "encara no hem sortit de la pandèmia, d'aquesta crisi sanitària".

Així mateix, la cap insular ha aprofitat per enviar un missatge de condol a les famílies que han perdut "persones estimades" durant la pandèmia i ha manifestat el seu agraïment cap als ciutadans i empresaris de Formentera. "És gràcies a vosaltres que passam a la fase 3", ha assenyalat.

Entre els canvis més significatius de la nova fase, Ferrer ha destacat la possibilitat de reunir-se en grups de fins a 20 persones, l'ampliació de l'aforament fins al 50% per als comerços i del 75% per a les terrasses de restauració i la possibilitat de fer servir la barra. En aquest sentit, ha apuntat que "sempre cal complir" la distància de dos metres i l'ús obligatori de mascaretes si aquesta no es pot mantenir, juntament amb el rentat de mans.

D'altra banda, la presidenta insular ha afirmat que el Consell continua treballant en noves mesures econòmiques i en els protocols per als serveis esportius, culturals i de joventut que en aquesta fase poden entrar en funcionament. En matèria de mobilitat, ha recordat que les restriccions interinsulars "continuen sent les mateixes" i que "encara no podem viatjar a altres illes" sense motiu justificat.

Finalment, Ferrer ha informat que tant el Consell com el Govern balear continuen fent feina per reclamar al govern espanyol que adapti els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) "a la realitat turística". En aquest cas, la de Formentera, per poder garantir la seguretat de les empreses que encara no poden obrir.

stats