Societat 14/05/2021

El president del CES defensa crear una conselleria de Ciència a les Balears que impulsi la revolució digital

Rafel Ballester afirma que és necessari "apostar per la innovació tecnològica, la cohesió social i la lluita pel medi ambient"

ARA Balears
1 min
El president del CES de les Balears, Rafel Ballester; el president del Parlament, Vicenç Thomàs, i el secretari general del CES, Josep Valero

PalmaEl president del Consell Econòmic i Social (CES) de les Balears, Rafel Ballester, ha defensat que es creï una conselleria de Ciència i Tecnologia a les Illes per coordinar i impulsar la revolució digital. Així ho ha explicat aquest divendres en declaracions a Europa Press, després d'una audiència amb el president del Parlament, Vicenç Thomàs. Durant la trobada, Ballester ha traslladat al president de la Cambra "la necessitat d'apostar per la innovació tecnològica, la cohesió social i la lluita pel medi ambient".

El CES ha reivindicat que les Illes necessiten un pla estratègic de ciència i una conselleria específica que coordini i impulsi les polítiques pertinents. "Vicenç Thomàs ha rebut totes aquestes propostes amb molt d'interès", ha recalcat Ballester.

Pel president del CES, "és una gran notícia" que el Govern hagi acordat fixar en la nova Llei de ciència una inversió mínima del 2% del pressupost en R+D+I. Segons Ballester, el camí a seguir és el de la revolució digital i la inversió tecnològica que ajudin a potenciar el turisme de qualitat a l'Arxipèlag.

Quant a la pandèmia, ha destacat que l'impacte "serà important", però que les propostes del CES són pensant en d'aquí a deu anys i continuaran sent vàlides. No obstant això, ha afegit que serà necessari aprofundir en la cohesió social i la retenció del talent a les Illes.

stats