Societat 29/03/2021

Rafel Ballester Salvà, nou president del Consell Econòmic i Social de les Balears

El nomenament culmina tot el procés de renovació de l'equip directiu del CES

ARA Balears
1 min
Rafel Ballester Salvà.

PalmaEl Consell de Govern ha nomenat aquest dilluns Rafel Ballester Salvà com a nou president del Consell Econòmic i Social (CES) de les Balears. El nomenament, que tindrà efectes des del moment de la publicació del proper Butlletí Oficial de les Illes Balears, culmina tot el procés de renovació de l'equip directiu del CES.

L'Executiu ha subratllat que Ballester ha ocupat diferents càrrecs en l'àmbit empresarial, d'entre els quals destaca la presidència de l'associació de comerciants Afedeco, adscrita a la CAEB, i també ha estat vocal de la Cambra de Comerç de Mallorca.

Francesc Mateu dirigirà l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes

El Consell de Govern també ha aprovat el nomenament de Francesc Mateu Aguiló com a nou director gerent de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). L'Executiu ha recalcat que el nou responsable de l'agència centrarà la seva tasca en la reobertura turística amb vista a la pròxima temporada d'estiu.

Mateu prové del sector privat, és llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses i té el màster MBA per ESADE, i està especialitzat en el camp de la consultoria turística estratègica i de màrqueting. A més, ha compaginat la seva dedicació professional impartint classes de formació superior acadèmica. El Govern ha apuntat que el nou director té una àmplia experiència en l'àmbit de la gestió i l'estratègia comercial i, entre altres ocupacions, ha exercit de gerent, director o interventor en empreses com Germovil i Distribuïdora Rotger, a més del Banc Santander de Negocis i Sabadell Banca Privada.

stats