Refugiats
Societat 14/10/2022

Entreguen el premi a la pitjor aerolínia a l'empresa illenca Privilege Style per deportar refugiats

"És una de les poques companyies aèries que no han denegat ser part de l'esquema del govern britànic", denuncia l'ONG Freedom for Future

2 min
L'ONG 'Freedom for future' s'ha manifestat aquest divendres davant la seu de Privilege Style

PalmaUna desena de membres de l'ONG Freedom for Future ha entregat aquest divendres, de manera irònica, el premi a la pitjor aerolínia de l'any a Privilege Style, amb seu a Palma, per participar en les deportacions de refugiats a Ruanda que fa el govern britànic. El passat juny, un avió de la companyia mallorquina, fundada per Chema Álvarez, havia de transportar migrants irregulars des del Regne Unit, però una intervenció de darrera hora del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) va obligar a suspendre el vol.

"Privilege Style és una de les poques aerolínies que no han denegat ser part de l'esquema del govern britànic per deportar refugiats a Ruanda forçosament i sense el seu consentiment", ha denunciat la portaveu de l'ONG, Agustina Oliveri. "Temem que tenen preparat un altre vol d'aquí a molt poc", ha afegit. Freedom for Future ja va protestar el mes de juny quan es van conèixer els fets, i aquest divendres han repetit la consigna 'Stop the flight' –aturau el vol– davant la seu de la companyia.

Oliveri explica que Privilege Style és l'aerolínia que té "com a darrera oportunitat" el govern britànic per deportar els refugiats a Ruanda. "Moltes ja s'han negat a participar", afirma. "Hem aconseguit que dues companyies s'hagin negat a ser part d'aquest esquema. Si l'aerolínia i l'avió no hi són, qui durà els refugiats?", es demana.

Fins al moment, des de Freedom for Future sostenen que fins a 50.000 persones s'han posat en contacte amb l'empresa per reclamar que cessin aquest tipus d'activitat. "Volem que no participin en un pla que canvia humans per doblers, i que tractin els refugiats i supervivents de tortures amb afecte i dignitat", reclama la portaveu de l'ONG.

Privilege Style està especialitzada en vols xàrter "a mida" i treballa per a equips esportius, institucions i agents d'espectacles, entre d'altres, segons informa l'empresa a la pàgina web. Entre els seus clients hi ha equips de futbol com l'Atlètic de Madrid, el Reial Madrid, la Selecció Espanyola i la Sub-21. De fet, al seu lloc web ofereixen els seus serveis per al mundial de Qatar 2022. "És la destinació d'aquest any i volar en privat és la millor manera de gaudir sense imprevistos de la meca esportiva". Promocionen el Boeing 757, "l'estrella del mundial", un avió "pensat per oferir els vols privats millors i més exclusius".

stats