Societat 31/10/2023

Precintats i apuntalats els rentadors del Pou del Rei de Montuïri

La batlessa de Montuïri, Paula Maria Amengual, ha explicat que “fa unes setmanes es va detectar un crui que, en un primer moment, pensàvem que no tindria importància, però un cop analitzat sembla més greu”.

Josep Maria Sastre
2 min
Fa unes setmanes es va detectar un crui en els rentadors d'aquest conjunt històric

MontuïriL'Ajuntament de Montuïri ha precintat i apuntalat els rentadors del Pou del Rei pel perill d'enfonsament que suposava un crui de dimensions considerables detectat en el conjunt arquitectònic protegit pel Catàleg de Patrimoni del municipi.

La batlessa de Montuïri, Paula Maria Amengual, ha explicat que "fa unes setmanes es va detectar un crui que, en un primer moment, pensàvem que no tindria més importància, però un cop analitzat sembla més greu".

En tot cas diu que "a manca d'un informe tècnic definitiu i per precaució hem decidit apuntalar els rentadors i precintar-los perquè la gent no hi accedeixi".

Amengual ha afegit que "tot fa pensar que el crui ha sortit a causa d'un moviment. El problema –apunta– és que ara hem d'esbrinar si és a causa del pou que treu aigua i abasteix la xarxa, per moviments de terra o per alguna cosa relacionada amb la mateixa construcció".

L’Ajuntament de Montuïri ha precintat i apuntalat els rentadors

"Ara es farà el pertinent informe per tal de veure l'abast del dany del crui. El Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca ja té constància d'aquest fet", conclou la batlessa.

El conjunt arquitectònic del Pou del Rei és el pou públic més antic de la vila del Pla. Ja apareix documentat a principi del segle XIV. El pou és de planta quadrada, amb quatre pilars. Als costats hi ha unes piques que servien per abeurar els animals. Al seu costat hi ha els rentadors, ara en perill. Aquesta també era una construcció de planta quadrada amb arcs a dos dels costats. Però el darrer quart del segle passat s'hi va col·locar un transformador de corrent que va fer malbé el conjunt i que encara hi és.

El conjunt està ubicat en el camí que condueix cap a Lloret i Sineu. Aquesta via actualment és la carretera Ma-3221 i en aquest punt s'estreny fins al punt que sols hi pot passar un vehicle.

stats