Societat 09/11/2020

Imatges fetes amb dron al Trenc serviran per millorar la gestió de les platges amb posidònia

La Conselleria de Medi Ambient participa en un estudi europeu que cerca establir recomanacions sobre com restaurar sistemes dunars a la Mediterrània

Ara Balears
1 min
PARATGE IDÍL·LIC 
 Vista aèria de la zona des Trenc, a Mallorca. El Govern Balear pretén autoritzar la construcció d'un hotel al costat de la platja.

PalmaImatges en alta resolució fetes amb dron permetran analitzar les dinàmiques costaneres al Parc Natural del Trenc-Salobrar de Campos. L'actuació es fa amb motiu d'una investigació que forma part d'un projecte europeu que té com a objectiu identificar els mètodes més adequats per gestionar els sistemes dunars i les platges amb posidònia. Els resultats de l'estudi serviran per establir recomanacions i futures activitats de restauració en indrets similars a tota la Mediterrània, segons ha informat el Govern en un comunicat.

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura - Centre de Cooperació de la Mediterrània (UICN-Med) i la Conselleria de Medi Ambient i Territori han començat a prendre les primeres imatges a la zona. L'anàlisi dels sediments de la platja, el perfil del fons marí i el modelatge en 3D de les imatges capturades ajudaran a comprendre quins factors estan influint en l'estat de les praderies de posidònia i com es formen les aglomeracions de fulles mortes, que protegeixen l'arena dels temporals.

La iniciativa és una prova pilot que forma part del projecte POSBEMED 2, amb el qual es provaran diverses eines per identificar els mètodes més adequats per gestionar els sistemes dunars amb l'objectiu de definir un conjunt de recomanacions de gestió.

stats