Societat 02/11/2022

El port de Maó tanca la temporada de creuers amb un vaixell d'Aida

Els comerciants afirmen que no deixen molts de doblers a caixa

Iván Martín
1 min
Una ciutadana de Maó fotografiant l'últim creuer de la temporada.

MAÓEl port de Maó ha tancat el millor mes d'octubre dels darrers anys quant a arribades de creuers. Una tipologia turística anada a més, però que no deixa el teixit comercial molt satisfet pels doblers que deixen en els establiments.

La rada maonesa ha rebut aquest dimecres l'arribada de l'últim creuer de la temporada, després de tancar el mes d'octubre amb un total de 21 escales. En concret, ha estat el buc AIDAstella, amb bandera italiana, capacitat per a 2.700 passatgers i 253 metres d'eslora. Així, la campanya de creuers 2022 es tanca a Maó amb deu escales més que les registrades l'any 2019, abans de la pandèmia. Cal dir que els anys 2017 i 2018 van atracar 17 creuers per temporada.

Tot i les positives xifres d'arribades a l'octubre, des de l'associació de comerciants de Menorca (Ascome) asseguren que els turistes que empren aquest mitjà de transport no deixen grans quantitats a la caixa. El president de la patronal, Vicente Cajuso, ho argumenta: "El millor turista per al comerç és el que s'allotja a hotels boutique o agroturismes, però el creuerista no gasta molt". I afegeix: "Molts aprofiten per comprar formatge o sobrassada, també consumeixen alguna beguda o adquireixen articles d'equipament personal o de record".

stats