El poliesportiu de Son Moix acollirà 50 persones sense llar

L'Ajuntament de Palma està habilitant l'espai i aquest mateix dissabte estarà preparat

Al llarg d'aquest dissabte s'acabarà d'habilitar el poliesportiu de Son Moix per acollir, a partir d'aquest vespre, un total de 50 persones sense llar que podran dormir en aquest espai mentre duri l'estat d'alarma. A Palma hi ha més de 200 persones que passen el confinament als carrers de la ciutat.

El Consell de Mallorca i el Govern demanaren la col·laboració de Cort per posar en marxa un espai on poguessin estar les persones que dormen al carrer mentre duri l'estat d’alarma. A més, diferents àrees de l'Ajuntament palmesà han treballat de manera conjunta per adequar l'espai, que gestionarà el Consistori.

D'ençà que el confinament es va fer obligatori, Julián, que viu als carrers de Ciutat, diu que els policies han passat cada dia davant seu i l'han deixat quedar allà on és. Per la seva banda, fonts internes del cos assenyalen que ara per ara no poden obligar ningú que visqui al carrer a abandonar-lo si no té cap símptoma (si en detecten cap, sí que l'han de dur a un centre mèdic).

D'altra banda, l'Àrea de Benestar Social ha concedit des de dilluns passat 321 ajudes econòmiques per atendre 583 famílies vulnerables de la ciutat que pateixen la crisi sanitària. En total, s'han donat 97 ajudes per a habitatge i 224 per cobrir necessitats bàsiques per un valor de 200.389 euros. A més, durant la primera setmana d'estat d'alarma, s'ha reforçat el repartiment d'alimentació a domicili i s'ha arribat a 700 cases.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF