Societat 02/05/2023

La Policia Local notifica a partir de demà els integrants de les meses electorals per al 28-M

L'Ajuntament de Palma ha sortejat aquest dimarts els 3.897 integrants de les 433 meses electorals

ARA Balears
1 min
Una mesa electoral.

PalmaLa Policia Local de Palma començarà a notificar a partir de demà dimecres les notificacions a les persones triades com a integrats de meses electorals per a les eleccions del 28 de maig, segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat. El Consistori ha sortejat aquest dimarts els 3.897 integrants de les 433 meses electorals de les eleccions municipals i autonòmiques, repartides en 79 col·legis electorals. Aquesta xifra inclou tant els integrants de les meses electorals, és a dir, un president i dos vocals, com un suplent per a cadascun d'ells.

Cal recordar que el sorteig s'ha fet per primera vegada per mitjans telemàtics i ha variat la fórmula per tal de permetre garantir una major aleatorietat entre les persones escollides per formar part de les meses, ja que el que s'ha fet és sortejar cadascuna de les meses i no fer servir el mateix càlcul per a totes, com s'havia fet fins ara. Així, es dona resposta a una petició formulada per la Junta Electoral.

A hores d'ara, la xifra de població en edat electoral a Palma és de 295.025 electors, entre els quals trobam espanyols i estrangers amb dret a vot. D'aquests, 4.549 són estrangers i 15.623 són nous electors, és a dir, persones nascudes entre el 30 de gener de 2001 i el 30 de gener de 2005 i que votaran per primera vegada.

stats