Societat 03/07/2020

La policia farà més controls per evitar botellades aquest cap de setmana

Aquest operatiu es posa en marxa després que els darrers caps de setmana s'hagin detectat concentracions massives de joves a polígons i parcs de la ciutat

Ara Balears
2 min
Detencions a les Balears durant la quarantena

PalmaLa Policia Local de Palma, amb la col·laboració de la Policia Nacional, posarà en marxa aquest cap de setmana un dispositiu per poder controlar les concentracions massives de joves als polígons i parcs de la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

Aquest operatiu es posa en marxa després que els tres darrers caps de setmana s'hagin detectat botellades i festes il·legals. Segons va informar Última Hora, el cap de setmana passat, centenars de joves van participar en aquestes festes, que es concentraven, sobretot, en els polígons de Son Castelló, Son Rossinyol i, especialment, a Can Valero.

Amb aquest operatiu, que començarà aquest mateix divendres, la policia vigilarà que es compleixi la normativa sanitària en aquestes aglomeracions de persones i s'intensificaran també els controls d'alcoholèmia i de persones i vehicles.

L'objectiu, segons han informat en el comunicat, és que es compleixin les mesures sanitàries establertes per la crisi del covid-19, especialment el manteniment de les distàncies interpersonals de seguretat i l'ús de màscares, en el seu cas.

Cal recordar que per ara els establiments d'oci nocturn amb un aforament superior a les 300 persones no poden obrir, i els que tenen un aforament inferior ho poden fer però amb restriccions: han de tancar a les dues de la matinada com a tard, no es permet el ball a les pistes –on hauran de col·locar taules i cadires si es volen fer servir– i la barra només es podrà fer servir fins a les 22 h del vespre.

Precisament, l’Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment va assegura a IB3 que la proliferació de festes il·legals i botellades s'està produïnt per la prohibició per part del Govern d’obrir les sales de festa.

stats