Societat 02/06/2022

El policia que conduïa el cotxe de l'accident mortal va donar negatiu en alcoholèmia

L'agent té prop d'una dècada d'experiència i, de moment, l'Ajuntament el manté en actiu

3 min
La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, aquest dijous al quarter de Sant Ferran.

PalmaEl policia local que conduïa el cotxe patrulla que ha provocat un accident mortal a les 00:40 h d'aquesta matinada va donar 0,0 en la prova d'alcoholèmia. Així ho ha informat aquest matí en una roda de premsa al quarter de Sant Ferran la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Adrover. A més, l'edil ha puntualitzat que l'agent era "bastant veterà" i que tenia prop de deu anys d'experiència al cos municipal. Per ara, el Consistori manté en actiu el policia perquè "no hi ha motius perquè sigui d'una altra manera", segons ha indicat la comissària Antònia Barceló, també present a la roda de premsa.

Segons ha informat la mateixa Policia Local en un comunicat a primera hora del matí d'aquest dijous, el cotxe ha atropellat tres persones al passeig de Sagrera, a l'alçada del Consolat de Mar, quan el vehicle es dirigia a un servei "amb caràcter d'urgència". Un dels afectats, un home de 36 anys d'origen italià, ha mort a causa de l'accident. Els altres dos ferits, una dona de 35 anys i un jove de 25 anys, es troben en estat greu. A hores d'ara, "s'estan investigant els fets de manera molt rigorosa i contundent", ha comunicat la regidora aquest matí davant els mitjans.

A banda del resultat d'alcoholèmia del conductor, un altre dels pocs detalls dels fets que ha pogut informar la regidora és que el vehicle portava els senyals lluminoses enceses, tot i que no ha pogut confirmar que també dugués les acústiques. "Encara no he escoltat les gravacions de les càmeres de seguretat", ha assenyalat. També ha afirmat que "pareix que el terra estava banyat, tot i que no es pot saber si aquesta va ser la causa que el cotxe perdés el control". Així mateix, la velocitat a la qual anava el cotxe és encara una altra incògnita que s'està investigant.

Una botella d'alcohol

Concretament, dins el vehicle viatjaven "un policia funcionari i una policia en pràctiques", ha puntualitzat la comissària. Preguntada per les declaracions d'alguns testimonis oculars que ha fet públiques IB3 –que afirmaven haver vist com retiraven una botella d'alcohol del cotxe de policia–, Adrover ha declarat "no hi entraré". "Entenc que ara mateix hi ha molta especulació sobre les circumstàncies. La informació que jo vos trasllat és la real, objectiva i verídica", ha afegit.

Sobre la informació de les víctimes de l'accident, la regidora ha assenyalat que sembla que "sortien de treballar", però que encara es desconeix si les tres persones accidentades anaven plegades. Ara bé, el jove que està ingressat ha confirmat que "era amic del mort", ha matisat Adrover, qui ha explicat que aquest matí l'han anat a visitar a la clínica Juaneda i que també preveuen visitar l'altra jove ferida. Quant als familiars de la víctima mortal, l'edil ha declarat que encara no s'hi han pogut posar en contacte, però que preveuen fer-ho properament.

Dos dies de dol

Arran dels fets, l'empresa en què treballava la víctima mortal i un altre dels ferits ha decretat dos dies de dol a través de les seves xarxes socials, de manera que els seus restaurants restaran tancats. Segons ha informat Europa Press, en el comunicat el local ha manifestat el seu condol a la família del jove i el suport a l'equip. "Després del lamentable accident ocorregut la passada matinada a Palma en què ha mort un dels nostres companys i un altre ha quedat ferit, volem manifestar el més sincer condol a la família i el nostre màxim suport a l'equip", han publicat.

stats