Ficció
Societat 06/02/2023

Els podcasts, aliats per estar al dia de les novetats seriòfiles

Les sèries s'han convertit en temàtica freqüent de propostes d'àudio

Arnau Mercader
3 min
Un podcast de series.

BarcelonaEl gran nombre de plataformes de streaming que tenim al nostre abast i l'incessant flux d'estrenes fan difícil estar al dia de les novetats seriòfiles. Una de les eines que permet no perdre pistonada són els podcasts especialitzats en sèries. Tant si ets un devora-sèries com si simplement vols recomanacions sense passar-te el dia inspeccionant els títols que ofereixen les plataformes, et proposem sis podcasts que et poden servir de guia seriòfila.

'Serieselektor'

El consultori de sèries d'iCat

Dirigit i presentat per la periodista Sílvia Comet i per Betu Martínez, Víctor Sala i Carlos Perelló, directors de Serielizados –mitjà digital de referència d'anàlisi i divulgació de sèries–, Serieselektor és un podcast setmanal d'una hora de duració amb "bona mandanga" seriòfila, com ells diuen. Els oients poden dir quines sèries estan veient i el programa recomana les que haurien de veure a continuació. Una teràpia de sèries sense perdre de vista les notícies necessàries per estar al corrent en aquest tema. Es pot escoltar cada diumenge de 12 a 13 del migdia a iCat, a la web de l’emissora i a les plataformes Spotify, iVoox, Apple Podcast, Google Podcast i Amazon Music.

'Fuera de series'

Tres podcasts per fer una immersió intensa

Aquest portal fa més de 15 anys que segueix tota l’actualitat del món de les sèries de televisió i compta amb tres podcasts diferents. Presentat per Carlos José Navas, Streaming és un programa d’uns deu minuts de durada aproximadament, on cada matí es repassa l’actualitat de les sèries. Ell mateix, junt amb Jorge Navas Alejo i Don Carlos, presenta Fuera de series, podcast setmanal en què al llarg d’una hora es repassa l’actualitat dels diferents canals, cadenes i plataformes, a més de les estrenes dels pròxims dies, i es fan recomanacions als oients. El tercer podcast és Review, un espai en què s'analitza de forma monogràfica una única sèrie, amb espòilers i sense. Els programes es poden trobar a la seva web i a les principals plataformes de streaming d'àudio.

'Siguiente episodio'

Converses seriòfiles amb convidats

"A les sèries hi ha un principi fonamental: són tantes, hi ha tanta morralla i també tanta qualitat, que tenir-les totes controlades és impossible". Aquesta és la descripció d'aquest podcast setmanal de sèries presentat per Pere Solà Gimferrer, responsable de la secció de sèries de La Vanguardia i col·laborador d'El Món a RAC1. En els seus 40 minuts de durada, el periodista entaula una conversa amb un convidat per parlar dels darrers fenòmens seriòfils, però també per reivindicar ficcions que han passat més desapercebudes. El podcast, que acaba d’emetre la primera temporada, es pot trobar al web de La Vanguardia i a les principals plataformes de streaming d'àudio.

'Plata o plomo'

L'actualitat a través de les sèries

Newtral, start-up dedicada a la producció de programes, noves narratives i fact-checking, firma Plata o plomo. Cada divendres i en un màxim de 30 minuts, Ana Pastor, periodista i fundadora de Newtral, i Fernando Berlín, periodista i director de radiocable.com, fan una peculiar anàlisi de l’actualitat i la política a través de les sèries de ficció. El podcast, que ja acumula cinc temporades, es pot trobar a Spotify, iVoox, Apple Podcast i Google Podcast.

'1 serie, 1 noticia, 1 personaje'

Una càpsula de 15 minuts per estar al dia

Alberto Rey, creador del blog de sèries Asesino en serie d'El Mundo, i Marina Such, periodista especialitzada en sèries de televisió, presenten 1 serie, 1 noticia, 1 personaje, on, en 15 minuts, comenten les sèries que estan d’actualitat, les notícies que més els han cridat l’atenció i els personatges que mereixen ser destacats. El portal Serielistas va anunciar a finals de gener el seu adeu, motiu pel qual el podcast tampoc continuarà. Malgrat això, es poden recuperar els episodis a les plataformes Spotify, iVoox, Apple Podcast i Google Podcast.

'Del sofá a la cocina'

Sèries, cinema i cuina

Valentina Morillo, redactora del portal Series y más d'El Español, i Daniel López conviden els oients a seure al seu sofà mentre parlen de les sèries i pel·lícules que han vist. Amb episodis que van dels 15 als 40 minuts, el podcast incorpora un apunt gastronòmic amb propostes de receptes relacionades amb alguna sèrie. Del sofá a la cocina es pot trobar a les plataformes Spotify, iVoox, Apple Podcast, Google Podcast i Amazon Music.

stats