Societat 30/06/2021

Pluja de crítiques a Menorca per la gestió de Sant Joan a Ciutadella

El PP i els comerciants de l'illa adverteixen de les conseqüències econòmiques

Iván Martín
1 min
Imatge corresponent a la macrobotellada d'Es Pla de Sant Joan.

MaóLa indignació per la situació sanitària que s'està vivint a Menorca amb motiu de les aglomeracions i les macrobotellades de Sant Joan augmenta a mesura que avancen els dies. Mentre el Consistori de Ciutadella guarda silenci, els partits polítics de l'oposició, patronals econòmiques i associacions de comerciants tenen por de perdre una temporada turística que es considera bàsica per a la recuperació de molts negocis.

La presidenta del PP a Menorca, Coia Sugrañes, ha denunciat la falta de controls a l'accés dels joves que han visitat l'illa aquests dies per celebrar Sant Joan i ha lamentat els perjudicis econòmics que aquesta acció pot suposar. "No hi ha dret. Hem estat tancats, en estat d'alarma, comerços i restaurants tancats amb l'únic objectiu de salvar la temporada. Les dades de contagis d'aquest dimecres (70) posen de manifest que no s'han fet bé les coses, perquè no hi ha hagut controls a l'entrada i s'ha incomplit la normativa municipal pel que fa a la ingesta de begudes alcohòliques a la via pública", ha subratllat.

En la mateixa línia s'ha expressat el president de l'Associació de comerciants de Menorca (ASCOME), Vicente Cajuso, qui recorda que les conseqüències de la imprudència poden sentenciar econòmicament molts negocis. "És indignant que succeeixi el que era de preveure. Si el brot va a més, tenim por que la temporada turística se'n vagi a fer punyetes i que el govern britànic posi entrebancs per viatjar a les Balears", ha apuntat.

stats