Societat 05/10/2022

La plaça d'Espanya de Palma, exclosa de la revetla de Sant Sebastià

Cort aprova un pressupost de 430.000 euros per a la celebració de les festes patronals del 2023

Patrícia Segura
2 min
Festes de San Sebastià a Palma.

PalmaLa plaça d'Espanya queda exclosa de la celebració de Sant Sebastià del 2023. Així ho ha anunciat aquest dimecres la regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Clàudia Costa: "No disposam d'aquest espai perquè potser estarà en obres". L'Ajuntament de Palma no inclourà l'espai públic per organitzar la programació de les festes patronals de l'any que ve.

El motiu és que les obres de remodelació de la plaça d'Espanya, duraran 15 mesos, segons ja va anunciar fa uns mesos el portaveu de l'Ajuntament, Alberto Jarabo. D'aquesta manera, Cort pretén substituir aquesta ubicació i traslladar els concerts a la plaça de la Reina. Així, la revetla tindrà cinc localitzacions de Ciutat: la plaça de l'Olivar, Cort, Joan Carles I i la plaça Major.

A més, la junta de govern ha aprovat el pressupost per a la celebració. En total, les festes costaran més de 431.000 euros. "La despesa és similar a l'any passat, quan es va incrementar un 25%", ha explicat Jarabo. La partida destinada a la contractació d'artistes és de 221.067 euros, dividida en 13 lots, en què s'integren les actuacions artístiques només el dia de la revetla de Sant Sebastià, el 19 de gener.

Qui elegeix els artistes que pujaran als escenaris? El març es va contractar una assessoria musical i artística de programació, que elaborarà un llistat de grups, atès a criteris de novetat, estil, trajectòria, i perspectiva de gènere. "L'objectiu és arribar a més públic, de totes les edats, amb grups locals, internacionals, nous i vells", ha dit Costa.

A més, s'invertiran 106.000 euros en producció tècnica, com la sonorització, i 104.750 en producció logística per garantir els desplaçaments, el càtering i l'allotjament dels artistes durant la seva estada. Finalment, els espectacles dedicats als infants i les famílies, com tallers, contacontes i teatres, costaran 40.000 euros de les arques municipals.

Aquest any, el fil conductor per a la programació infantil, coneguda com a Sant Sebastià Petit, serà l'expressió dels sentiments a través de la música, amb balls i jocs. A tot això s'hi han de sumar les actuacions dels guanyadors del concurs Pop Rock: la banda de pop psicodèlic Bilo.

stats