Societat 10/05/2018

El penell del Molinar torna a indicar la direcció del vent

L'Ajuntament de Palma ha restaurat el penell de la rosa dels vents i la cúpula, que s'han tornat a instal·lar al passeig

Ara Balears
2 min
El penell del Molinar torna a indicar la direcció dels vents

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera; el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, acompanyats per veïns i veïnes de la barriada del Molinar, han presentat avui el penell de la rosa dels vents i la seva cúpula, que s'han tornat a instal·lar al passeig després de la primera restauració.

El penell, que representa un ocell, es va desmuntar ara fa un any perquè estava en mal estat pel rovell acumulat. El penell està format per un ocell de 2,5 metres fet d'alumini situat sobre un eix de 5,5 metres d'acer inoxidable. Amb el temps s'ha anat filtrant aigua a l'alumini, que s'ha rovellat, cosa que ha provocat que hi apareguessin algunes esquerdes.

La intervenció ha consistit a sanejar l'alumini, omplir les esquerdes i cobrir-ho tot amb una capa de pintura especial. També s'han canviat els dos sistemes de rodament que porta al centre i s'han col·locat coixinets nous a l'eix. També s'hi ha instal·lat un greixador automàtic perquè el penell estigui permanentment lubricat.

Romero s'ha mostrat satisfet per "la recuperació d'un element emblemàtic de la barriada" i ha destacat la feina de les brigades municipals que s'han fet càrrec de la restauració. El regidor també ha afegit que "la nova estructura tindrà una novetat: s'hi han incorporat llums LED perquè estigui il·luminada a les nits".

El cost de la restauració i la incorporació de l'enllumenat, compost per vuit lineals de LED RGBV, que permeten el canvi de color amb un telecomandament, i quatre projectors blancs per a la coa de l'ocell, ha estat de 20.000 euros.

El batle de Palma, Antoni Noguera, amb els veïns del Molinar

El batle ha destacat que "aquesta legislatura hem fet una passa molt important pel que fa a la protecció, hem recuperat aquest símbol del Molinar i hem ampliat el catàleg d'elements protegits que marquen la personalitat dels barris i el conjunt de la ciutat".

stats