Societat 05/11/2013

Una nena de 10 anys virtual ofereix sexe per internet i 20.000 homes s'hi mostren interessats

Una ONG lliura a la policia holandesa el nom de 1.000 presumptes pedòfils, després d'un parany per denunciar l'abast del sexe amb menors a internet

Efe
2 min

La HaiaL'ONG Terre des Hommes ha lliurat aquest dimarts a la policia holandesa els noms de 1.000 adults de 71 nacionalitats que, segons l'organització, són sospitosos de mantenir sexe pagat amb menors per internet. "Uns 750.000 caçadors de menors estan connectats a internet en qualsevol moment del dia i algunes de les seves víctimes només tenen 6 anys", ha dit el director de Terre des Hommes a Holanda, Albert Jaap van Santbrink.

L'ONG, que ha trigat dos mesos a identificar els 1.000 sospitosos, es va servir d'una animació que imitava una nena filipina de 10 anys per intentar investigar l'abast del fenomen del sexe pagat amb menors per internet. Sweetie, que és com s'anomena la nena virtual, va ajudar a trobar els adults. Va ser relativament fàcil perquè, després de posar-la en un xat, van aparèixer fins a 20.000 homes disposats a mantenir-hi relacions sexuals per internet. D'aquests, un miler han estat identificats.

El negoci del sexe per internet es realitza amb l'ajuda d'una càmera web al davant de la qual els menors realitzen actuacions sexuals per a adults que generalment es mostren també nus davant els nens. "Els adults paguen als menors per a aquest tipus d'actuacions, fet que causa en ells símptomes d'estrès posttraumàtic, l'adopció d'actituds sexuals impròpies per la seva edat i tendència a la promiscuïtat", explica la psicòloga Guusje Havenaar.

Amb aquest tipus de tecnologies "ja no cal anar-se'n a les Filipines ni a cap altre lloc" per cometre actes de pederàstia, que "s'han traslladat del carrer o dels parcs a internet", afegeix el director de la campanya, que assegura que la seva investigació demostra que "aquest fenomen està molt estès i que és fàcil trobar-ne els perpetradors".

La qüestió és, ara, dirimir si buscar sexe amb una nena fictícia pot ser considerat delicte, un extrem que ara és en mans dels jutges. De moment, només sis països al món (els Estats Units, Àustria, el Canadà, Suècia, el Regne Unit i Holanda) han dictat condemnes per aquest tipus d'activitat a la xarxa.

stats