Societat 28/07/2020

CAEB i PIMEM consideren "alarmants" i "preocupants" les dades de l'atur

Per segon trimestre consecutiu a les Balears "es destrueix ocupació"

1 min
Una de les terrasses de Palma

La Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) ha advertit que les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) divulgades aquest dimarts reflecteixen que estan destruint ocupació al ritme més gran de tota la serie històrica, en un 11,5%. La presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha apuntat que "lamenten confirmar que, per segon trimestre consecutiu, les Balears no només estan destruint ocupació, sinó que ho fan al ritme més alt de tota la sèrie històrica", una situació que afecta tots els sectors.

Segons Planas, és necessària una estratègia publicoprivada de reactivació econòmica i una especial sensibilitat a l'hora d'assignar fons per compensar la situació, que ha considerat "molt alarmant". També ha destacat que les Balears són la comunitat autònoma del territori espanyol més perjudicat per la crisi sanitària.

Per la seva part, la federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), ha qualificat de "molt preocupants" les dades publicades per l'EPA. El president de PIMEM, Jordi Mora, també ha advertit en una nota que a "curt termini la situació pot ser encara més dura a causa de les decisions que ha pres el govern britànic". Segons Mora, "les pròximes 72 hores són clau per assegurar un corredor entre les Balears i el Regne Unit i espera la màxima implicació del Ministeri d'Exteriors, i en cas contrari tot es posarà més dificil del que ja està". No obstant això, Mora qualifica les dades de l'augment de l'1,8% en creació d'ocupació respecte del trimestre anterior de "bona notícia, però dins un context complicat".

stats