Societat 21/09/2022

Patricia Gómez admet la manca de metges de família a les Balears

La consellera ha assegurat que és "conscient" que falten infermeres, però ha valorat l'augment de contractació des del 2015

1 min
Una consulta d'un centre d'atenció primària buida.

PalmaL'especialitat de metge de família és aquella en què manquen més professionals a les Illes Balears, segons ha admès aquest dimecres la consellera de Salut, Patrícia Gómez. És una realitat que els professionals adverteixen des de fa temps i que s'agreujarà els propers anys pel boom de jubilacions.

A les Illes Balears, el 60% dels doctors de família tenen més de 50 anys i el 28% superen els 60 anys, segons l'Informe Oferta-Necessitat d'Especialistes Mèdics 2021-2035, encarregat pel Ministeri de Sanitat a la Universitat de Las Palmas. L'estudi apunta que el 2027 serà "un punt d'inflexió" perquè calculen que hi haurà un dèficit global de 9.000 metges a Espanya, "sobretot per la manca de professionals a medicina familiar i comunitària".

La consellera també ha assegurat que és "conscient" de les necessitats d'infermeres, i al mateix temps ha valorat la contractació de més de 5.000 sanitaris des del 2015. També ha recordat que la Universitat de les Illes Balears (UIB) augmenta les places d'infermeria (n'ofereix 35 més), que se sumen a les 50 places que oferirà el CESAG per primera vegada aquest curs.

Gómez ha fet aquestes declaracions als mitjans després que el Consell General d'Infermeria fes públic un informe on adverteix que falten 95.000 infermeres a l'Estat. A més, l'Arxipèlag continuen sent una de les comunitats amb la pitjor ràtio de professional per pacient tant a escala espanyola com europea.

stats