Societat 19/10/2022

Manuel Palomino diu que està "preocupat i espantat" per la privacitat de la seva família

El director general del Servei de Salut nega haver col·locat cap familiar a la sanitat pública

2 min
Manuel Palomino, director de Pressupostos i gestió

PalmaEl director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, ha negat aquest dimecres al Parlament balear haver col·locat ningú de la seva família a l'IB-Salut. El successor de Juli Fuster ha comparegut aquest dimecres per contar el programa de treball del seu departament, en una sessió en què la diputada popular Isabel Borràs ha aprofitat per demanar explicacions sobre els llocs de feina dels seus familiars dins el sistema de salut públic.

Palomino ha demanat al PP que aclareixi com ha accedit als expedients laborals de la seva família: "No em vull imaginar que heu entrat a l'expedient de la meva filla, que algú hagi trencat la llei de protecció de dades", ha dit el director general. I ha assegurat que està "espantat i preocupat" per la privacitat de la seva família. "Qui ha fet aquesta investigació sobre mi? Amb quina intenció?", s'ha demanat. A més, ha retret als populars que "varen fer una acusació en públic" en seu parlamentària enlloc de demanar la informació per la via formal "i els hauríem facilitat les dades".

Cal recordar que el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, ja va acusar el director general de l'IB-Salut de "tenir col·locada tota la família" a la sanitat pública balear en la rèplica en el discurs del Debat de Política General. Borràs ha assegurat que varen registrar la petició d'informació i no l'han rebut fins avui migdia, per la qual cosa no l'han poguda analitzar. A més, ha assegurat que el PP farà una auditoria amb una empresa externa "per posar fi a la influència".

"Mentre és director general de l'IB-Salut i gerent del GSAIB, la seva dona, el fill, la filla, la seva parella, la neboda i la parella d'aquesta tenen plaça o fan feina en aquests òrgans, dels quals vostè ha estat al capdavant", ha afirmat la diputada popular durant la seva intervenció. Concretament, ha demanat pel procediment pel qual el seu fill ha accedit a la feina al GSAIB i per què la seva filla no està al seu lloc a Son Espases sinó en un altre centre, com també la seva parella.

"La meva dona entra al 1988, jo entr al 1992, la meva filla es fa infermera i entra al 2014 i el meu fill, al 2020. Estadísticament, pot ser cridaner, però què tenim? Que els quatre ens dedicam a la salut", ha exposat Palomino. I ha afegit que, "fins ara, jo conscientment no m'he equivocat. No he participat en cap procés, que són automàtics i dirigits per funcionaris independents". D'altra banda, explicat que la seva filla està fent reforç covid-19 a les residències amb brots i "no forma part de la plantilla perquè és una plaça absolutament eventual", a la qual ha accedit amb una convocatòria per a persones amb experiència en geriatria. Respecte de la seva parella, ha afirmat amb ironia que "ella em va col·locar a mi, perquè em va convèncer perquè em presentàs". Pel que fa al seu fill, no ha concretat res, però ha assegurat que ell no ha participat en cap procés de selecció.

stats