Societat 08/10/2019

PalmaEduca oferirà 285 activitats aquest curs, sis més que l'anterior

L'Ajuntament hi destinarà 250.000 euros en total

A. T.
2 min
Nens jugant en una escola nova de Barcelona.

PalmaCort ha anunciat aquest dimarts que el programa municipal PalmaEduca oferirà als centres públics de Ciutat un total de 285 activitats aquest curs, sis més que l'anterior. D'aquestes, 234 aniran adreçades a l'alumnat i 51 a les associacions de mares i pares i altres entitats. En total, el pressupost que s'hi destinarà serà de 250.000 euros.

Entre les novetats, destaquen les activitats que es duran a terme a Can Balaguer: una visita guiada a l'exposició 'Sa Galera. Més de 4.000 anys d'història' i una visita dramatitzada. Juntament amb aquestes, Limud Mallorca, una entitat que té com a objectiu difondre la cultura jueva, oferirà també dues noves activitats. Per una banda, la ruta guiada 'Jueus, conversos xuetes a través dels calls de Palma', i, per una altra, 'Coneixement i testimonis sobre el que va ser l'Holocaust'. L'Associació de Productors i Productores d'Agricultura Ecològica de Mallorca (Apaema) també incorpora dos tallers al llistat: un taller de planters i sembra de llavors i un taller de degustació de diferents fruits de varietats locals.

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha destacat que tant des de la seva àrea com des de Cultura estan treballant en diversos materials didàctics. A final d'enguany preveuen presentar un mapa d'història de la ciutat i una nova guia del castell de Bellver, atès que l'actual té més de 20 anys. Cort també preveu tenir enllestida abans del 2020 una guia de Palma i una novel·la negra elaborada per Sebastià Bennassar.

Les dades del curs anterior revelen que més de 132.000 alumnes es varen beneficiar d'aquestes activitats, les més demandades de les quals varen ser 'Món Miró', amb més de 5.000 alumnes; les visites al castell de Bellver, amb més de 4.000; les d'EMAYA, amb més de 3.000, i les de Cort i Es Baluard, amb més de 2.500 cadascuna.

Per nivells educatius, aquestes activitats varen ser sol·licitades en diferents percentatges: un 10% per Educació Infantil, un 54% per Educació Primària, un 23% per Educació Secundària, un 5% per Batxillerat, un 2% per cicles formatius, un 1% per Educació Especial i un 6% per part d'educació d'adults, associacions de pares i altres.

stats