Societat 01/04/2022

La plataforma contra els Megacreuers sol·licita explicacions a l'Autoritat Portuària sobre la gestió dels megacreuers

Critica que s'hagi "romput" l'acord relatiu a l'afluència simultània d'aquestes embarcacions, després que tres d'aquestes embarcacions hagin atracat al port a la vegada

ARA Balears
1 min
Un megacreuer al port de Palma.

PalmaLa plataforma contra els Megacreuers ha sol·licitat aquest dimecres reunir-se amb l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) per demanar explicacions sobre la gestió que es duu a terme sobre els megacreuers, després que s'hagi "romput" l'acord relatiu a l'afluència simultània de megacreuers al port de la ciutat.

Segons ha explicat en una nota de premsa, el 24 de març varen atracar al port de Palma els megacreuers Mein Schiff 6, de 295 metres d'eslora, l'MSC Fantasia, de 333 metres, i el Regal Princess, de 330 metres.

"Apagada informativa"

Per altra banda, ha denunciat "l'apagada informativa" de l'arribada d'aquests creuers per part de l'APB, ja que creuen que això "dificulta molt el seguiment dels acords per part de la societat civil". En aquest sentit, ha afirmat que des del dia 16 de març fins al 25 del mateix mes, l'apartat de la pàgina web oficial de l'entitat en què s'informa de l'estat actual d'ocupació del port de Palma "va restar sense actualització".

A més, ha assegurat que l'apartat de previsió de trànsit "presentava informació errònia" el mateix dia 24, ja que indicava la presència de dos creuers al port, "quan en realitat n'hi havia tres". "La plataforma contra els megacreuers va demanar explicacions de per què es presentava informació equivocada i per què no es va mantenir l'actualització de les dades", ha remarcat.

Després d'haver demanat explicacions una primera vegada i "no haver obtingut cap resposta", la plataforma ha registrat un requeriment formal a l'APB, en el qual sol·licita la descripció i definició de "megacreuer" tal com es va definir en l'acord que es va fer públic amb les navilieres.

stats