Societat 03/12/2020

Pallassos de Sonrisa Médica alegren per viodeotelefonada els infants hospitalitzats a Son Llàtzer

El centre ha implantat les 'clownsultes externes' al seu programa d'atenció als pacients de Pediatria

Ara Balears
2 min
La presentació del projecte s'ha fet al saló d'actes de Son Llàtzer.

PalmaL'Hospital Universitari Son Llàtzer ha incorporat al seu programa les 'clownsultes externes', un servei innovador d'acompanyament dels pallassos de Sonrisa Médica per mitjà de les noves tecnologies. La Conselleria de Salut ha assenyalat que el projecte dona resposta a les necessitats que l'aïllament provoca en l'estat emocional dels infants durant el procés de recuperació.

El Govern ha destacat que les 'clownsultes externes' és un projecte d'acompanyament per mitjà de videotelefonades que els pallassos fan als infants hospitalitzats. La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el president de l'associació sense ànim de lucre Sonrisa Médica, Guillermo García, i el director gerent de Son Llàtzer, Francisco Marí, han presentat aquest dijous el projecte al saló d'actes de Son Llàtzer.

La Conselleria ha exposat que el projecte neix en els primers mesos de confinament, quan es va manifestar la importància de continuar en contacte amb els més petits. El programa es desenvolupa amb pacients en hospitalització domiciliària des del mes d'abril de 2020 i des del novembre també s'implantà com a projecte pilot per poder atendre els infants a Son Llàtzer. L'Executiu ha subratllat que la iniciativa es farà extensiva a l'Àrea d'Observació d'Urgències Pediàtriques i en un futur es podria plantejar també a la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria.

Segons Salut, des del 2 de novembre, s'han fet 37 'clownsultes externes' des de Son Llàtzer "amb un gran èxit" i l'hospital aposta definitivament per implantar-les de manera regular a raó d'una sessió cada setmana, indefinidament.

La Conselleria ha explicat que el protocol d'actuació segueix les mateixes regles com si fos una visita presencial, però, en aquest cas, no és el personal de planta qui facilita la informació bàsica als pallassos per personalitzar l'actuació, sinó que són els pares qui, per mitjà d'un formulari senzill, comuniquen el nom, situació i gustos dels seus fills amb el propòsit de fer l'experiència tan especial com sigui possible.

stats