Societat 27/03/2020

Son Llàtzer posa en marxa el projecte Unit per comunicar els pacients aïllats amb els seus familiars

La iniciativa consisteix a subministrar al malalt una tauleta o un telèfon amb connexió a internet perquè pugui fer videotelefonades

Ara Balears
1 min
Una de les pacients de Son Llàtzer es comunica amb els seus familiars.

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa el projecte Units, que consisteix a acostar els pacients aïllats a causa del covid-19 als seus familiars i a professionals de diferents àmbits. Segons explica Javier Giménez, responsable d'audiovisuals de Son Llàtzer, "el projecte consisteix a subministrar al pacient una tauleta o un telèfon amb connexió a internet perquè pugui fer videotelefonades als seus familiars o amistats i a professionals de diversos àmbits".

Giménez assenyala que el sistema fa servir dos canals diferents segons la finalitat de la telefonada. "Si és per contactar amb familiars o amistats empram els mitjans habituals de connexió, perquè aquestes telefonades no incompleixen la Llei de protecció de dades, però si la telefonada va dirigida a un professional, es fa per mitjà d'un sistema encriptat que compleix tots els requisits legals", destaca.

Son Llàtzer ha informat que la primera videotelefonada que s'ha fet en el marc d'aquest projecte ha tingut lloc a l'UCI, on un pacient extubat feia poc s'ha pogut comunicar amb els seus familiars.

Per altra banda, Alberto del Castillo, metge de l'UCI, ha destacat que "els darrers anys les UCI s'han obert a la societat, però aquesta obertura s'ha frenat per la situació actual i s'ha trencat el vincle entre el pacient i els seus familiars, tan necessari". Del Castillo subratlla que "ara la tecnologia, que durant molts anys hem criticat, ens pot ajudar a mantenir aquest vincle, cosa que tindrà importants beneficis tant per al pacient com per als seus familiars".

A més, Son Llàtzer ha habilitat tres sales per als familiars que no disposin de telèfon mòbil o tinguin dificultats per emprar les aplicacions. En el projecte han col·laborat empreses privades facilitant el material que s'emprarà per a les connexions.

stats