Societat 13/07/2023

Els pacients de Son Llàtzer, amb ventiladors per suportar les altes temperatures

El sindicat USAE denuncia que a l'interior del centre fa més de 27°C, amb un 60% d'humitat

1 min
Una habitació de l'Hospital Son Llàtzer, amb un ventilador en marxa.

PalmaEl sindicat USAE denuncia que a l'Hospital Son Llàtzer s'estan registrant temperatures de més de 27°C, amb un 60% d'humitat relativa, pel fet que "l'aire condicionat no funciona". La situació, expliquen, s'ha comunicat al Director de Gestió de l'hospital, però no s'ha obtingut una "solució real" per part seva. Segons diu USAE, la resposta que reben és que "l'aire no dona per més".

"Els usuaris i les famílies han hagut de dur ventiladors de casa, però no és una solució viable, donat que únicament mouen l'aire calent de dins les habitacions", lamenta Sergio David Pérez, delegat d'USAE a Son Llàtzer. Ara bé, fonts de l'Hospital asseguren que "totes les habitacions tenen aire condicionat en funcionament, pendent de manteniment", pero sí que reconeixen que "les habitacions a les quals hi pega el sol són més difícils de climatitzar".

Les activitats lleugeres, a entre 14°C i 25°C

USAE considera que la resposta rebuda "només demostra la falta d'interès per solucionar un problema de salut laboral contemplat a Reial Decret 486/1997". El text estableix que "en la mesura de les possibilitats, les condicions ambientals dels llocs de feina no han de constituir una Font d'incomoditat o molèstia per als treballadors". Així mateix, diu que a l'interior del local on es facin activitats lleugeres la temperatura haurà d'estar compresa entre els 14°C i 25°C.

stats