Societat 28/06/2023

Els metges del centre de salut Es Blanquer d'Inca: "Feim feina a 32 graus perquè no hi ha aire condicionat"

Els sanitaris denuncien que tenen pacients majors amb multipatologies que quan van a consulta es maregen i pateixen lipotímies

2 min
Temperatura a l'interior d'una consulta del CS Es Blanquer d'Inca.

PalmaEls professionals del centre de salut (CS) Es Blanquer d'Inca denuncien que estan fent feina sense aire condicionat, cosa que fa que la temperatura a l'interior de les consultes se situï entre 30 i 32 graus. La situació, segons explica una facultativa del centre, afecta la segona planta de l'edifici, que disposa de 15 consultes i una sala de juntes.

Un dels bassiots a l'interior d'una de les consultes.

Davant aquesta situació, explica, es va avisar a Salut Laboral, i l'IB-Salut va contractar una empresa perquè instal·làs un sistema de climatització. El problema amb què s'han trobat els sanitaris, pacients, i personal d'Es Blanquer, és el següent: "Varen venir dos homes que no tenien ni idea del que feien. Ara tenim unes màquines horroroses dins els despatxos que no serveixen per a res i no refresquen. Avui dematí, la màquina d'una consulta ha tirat aigua, i ha fet un bon bassiot", lamenta la sanitària.

Per la seva banda, des de l'IB-Salut expliquen que tot va començar el mes d'abril, "per una màquina que no funcionava". A partir d'aquí, tot el procediment de concurs públic per triar l'empresa que muntaria el nou es va endarrerir fins final de juny. "Ara ens trobam amb el problema que l'empresa que subministra diu que li falten components, però esperam que entre aquesta setmana i la que ve quedi resolta la situació.

Pacients que es maregen i pateixen lipotímies

El treball en aquestes condicions afecta el rendiment dels professionals. "Ens costa pensar, anam més lentes". Però la situació també afecta els pacients. "Venen persones grans, amb multipatologies, i se'ns maregen i pateixen lipotímies", explica. Una de les professionals, de fet, va decidir partir, en considerar que ella "no tenia per què fer feina en aquelles condicions".

Davant les queixes fetes a Salut Laboral, afegeix la sanitària, l'IB-Salut va posar un remei a l'espera de la instal·lació definitiva de l'aire acondicionat. "Ens han duit tres aparells portàtils, però som molts els que els necessitam. A més, perquè funcionin, has de tenir la finestra oberta per facilitar que surti el tub que té", lamenta.

stats