Societat 14/07/2023

Els pacients de pal·liatius de l'Hospital General, refrescats amb ventiladors

USAE denuncia que a l'interior de les habitacions s'arriba als 30°C

1 min
Un ventilador a una habitació de l'Hospital General.

PalmaUSAE torna a denunciar l'alta temperatura que es registra aquests dies als centres sanitaris de les Balears. En aquest cas, el sindicat exposa que a la unitat de Pal·liatius i a la de Fisioteràpia de l'Hospital General l'aire condicionat no funciona correctament i se superen els 30°C. De fet, aporta una fotografia en la qual el termòstat de l'aparell de climatització marca exactament aquesta temperatura.

Ventiladors que mouen aire calent

USAE denuncia que els usuaris i les famílies de l'Hospital General han hagut de dur ventiladors. "Aquesta no és una solució viable, atès que l'únic que fan és moure l'aire calent que hi ha dins les habitacions". El sindicat recorda que el Reial Decret 486/1997 estableix que, "en la mesura de les possibilitats, les condicions ambientals dels llocs de feina no han de constituir una font d'incomoditat o molèstia per als treballadors". Així mateix, diu que a l'interior del local on es facin activitats lleugeres la temperatura haurà d'estar compresa entre els 14°C i 25°C.

El termòstat de l'aire condicionat, que marca 30 graus.

Just ahir, USAE també va denunciar que a l'Hospital Son Llàtzer se superaven els 27°C, fet que obligava les famílies a dur ventiladors per refrescar els pacients. En aquest car, l'aire condicionat sí que funcionava, però, a falta de manteniment, no operava amb la màxima potència.

stats