Societat 14/11/2022

Els pacients dels centres de salut podran obtenir torn amb màquines expenedores

La Conselleria posarà en marxa un pla pilot de 48 mesos per "optimitzar" el sistema de gestió de torns

1 min
Un centre de Salut de Palma.

PalmaLa Conselleria de Salut pretén "optimitzar" el sistema de gestió de torns dels centres sanitaris de les Illes incorporant-hi màquines expenedores de torn. Així ho ha explicat el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, en roda de premsa. El Consell de Govern ha autoritzat contractar el subministrament de l'equipament i la seva implementació per un valor d'1.876.522 €, que s'implantarà com a pla pilot.

Així, aquest servei permetrà guiar i redirigir, si cal, els usuaris en l'àmbit d'Atenció Primària del Servei de Salut. Es farà amb una plataforma tecnològica que permeti una reorganització, garantint alhora la protecció de dades personals. A més, ajudarà a millorar la gestió de l'agenda dels professionals sanitaris.

Segons ha informat Yllanes, s'espera que la durada d'aquest contracte sigui de 48 mesos, atès que s'implantarà com a pla pilot. Durant aquest temps, la Conselleria podrà comprovar la capacitat perquè el Servei de Salut l'estengui a tots els seus centres.

Aquesta inversió està prevista dins el pla d'actuacions corresponents al fons finalista MR075 Transformació Digital Atenció Primària, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea - Next Generation, per un import de 2.425.019 €.

stats