Societat 25/06/2023

Els opositors opten a 564 places fixes de docents a les Balears

Les proves s'han duit a terme aquest diumenge amb total normalitat

ARA Balears
1 min
Les proves s'han duit a terme aquest diumenge a les diferents seus repartides per les Balears

PalmaLes oposicions docents ordinàries s'han duit a terme aquest diumenge amb total normalitat i amb una convocatòria de 564 places distribuïdes entre mestres, professors d'ensenyament de Secundària, de música i arts escèniques i d'escoles oficials d'idiomes. En total, s'han presentat a les proves 1.238 aspirants dels 2.058 inscrits en aquest procés, xifra que representa el 60,16% del total, segons ha informat el Govern en funcions en una nota de premsa.

Per part seva, la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha destacat el bon funcionament i la normalitat que s’ha respirat a totes les seus, a més de la importància d’aquesta oposició. Amb aquestes proves, es tanca un període en el qual s’han convocat 8.000 places d’oposició, fet que suposa passar d’un 38% d’interinitat a un 8%. En aquest sentit, ha remarcat que s'ha aconseguit una millora molt gran per a tots els centres.

Així, el concurs d'oposició ordinari de taxes de reposició disposa de 54 tribunals i es du a terme a set seus repartides a Mallorca, on n'hi ha cinc, i Menorca i Eivissa, amb una cada una.

La prova que s'ha fet aquest diumenge és una de les tres convocatòries de places docents d'enguany. En aquest cas, corresponen al concurs d'oposició ordinari de taxes de reposició. Les altres dues són el procés d’estabilització amb caràcter excepcional establert per la Llei de reducció de la temporalitat (del qual ja s'ha publicat la llista dels aspirants que han obtingut plaça), i el concurs oposició de procés d’estabilització, que es va dur a terme diumenge passat, 18 de juny.

stats